Sueca aconseguix el reconeixement a la paella per part de l’Assemblea Legislativa de New Jersey

Viernes, 17 de octubre de 2014 | e6d.es
• El passat 9 d’octubre, l’Assemblea Legislativa de New Jersey (Estats Units) declarava el dia 25 d’octubre com el Dia de la Paella, a proposta de la Paella for the World

._000258
El passat 9 d’octubre, l’Assemblea Legislativa de New Jersey (Estats Units) declarava el dia 25 d’octubre com el Dia de la Paella, a proposta de la Paella for the World, una institució sense ànim de lucre els objectius de la qual se centren en la celebració d’actes als EUA relacionats amb les tradicions culinàries hispanes i el consum de la dieta mediterrània. Este important reconeixement a nivell internacional lloa, una vegada més, el treball que realitza durant tants anys el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca en la promoció per tot el món del nostre plat més autòcton i, al mateix temps, universal. La declaració del 25 d’octubre com a Dia de la Paella suposa un fet sense precedents en la història d’este país americà, així com, evidentment, una gran victòria per a la gastronomia i cultura valencianes i, en particular, suecanes. A més, suposa un reconeixement a la labor duta a terme pel Concurs Internacional de Sueca, especialment en la passada edició, com a pioners en la croada d’aconseguir el reconeixement i la difusió, més enllà de les nostres fronteres, del millor de la nostra gastronomia.
En l’acta de l’Assemblea del passat dia 9, es recull el reconeixement a este plat, “originari de les proximitats del llac de L’Albufera”, afigen. Així mateix, s’explica l’interés mostrat per esta ciutat nord-americana, en la qual habita una gran colònia de ciutadans hispans, i en la qual hi ha una gran nombre d’associacions i clubs nascuts al voltant de la cultura espanyola.
Amb estos precedents, el pròxim 25 d’octubre, Dia de la Paella, Paella for the World i the Nova Jersey Restaurant Association han organitzat el New Jersey Paella Festival amb una sèrie d’actes i activitats entre les quals s’inclouen tallers oferits per caps de cuina espanyols, que cuinaran l’autèntica paella valenciana, i tastos de vins, d’olis d’oliva i d’altres productes relacionats amb la paella i la dieta mediterrània. Així mateix, es premiarà estudiants de gastronomia, i es realitzaran homenatges a crítics gastronòmics i xefs.
“Des de la Regidoria responsable del Concurs ens hem posat en contacte amb esta associació per a mostrar-los la nostra total col•laboració, suport i ajuda en la realització de qualsevol tipus d’esdeveniments que tinguen com a protagonista la paella. Ells, per la seua banda, s’han mostrat encantats d’estretir relacions i han expressat l’honor que els suposaria col•laborar en el nostre prestigiós Concurs”, ha explicat la regidora responsable del Certamen, Teresa Ribes.
Ajuntament de Sueca