| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 13/05/2014

POBLACIONS » General » Activisme

#StopTortura: Nova campanya global d'Amnistia Internacional La Ribera

Contra una de les majors violacions de drets humans que es produeix en un gran nombre de països del món, a pesar que quasi cap ho reconeix obertament


Hui, dimarts 13 de maig Amnistia Internacional llança la seua nova campanya global de dos anys de durada “Stop Tortura” contra una de les majors violacions de drets humans que es produeix en un gran nombre de països del món, a pesar que quasi cap ho reconeix obertament. El dret a no patir tortura és un dret humà inalienable, però es continua exercint per a extraure informació, silenciar a la dissidència o com a forma cruel de càstig. Han passat quasi tres dècades des de l'adopció en Nacions Unides de la Convenció contra la Tortura, però els governs del món han mantingut una actitud hipòcrita sobre aquest tema: prohibida en la llei, facilitada en la pràctica.
L'organització presenta un document de 40 pàgines sobre la tortura en el món i estudis concrets de països en què es focalitzarà el treball d'Amnistia Internacional Espanya contra la tortura: Mèxic i El Marroc i Sàhara Occidental. El Grup de La Ribera té previst l’organització de diferents actes per aquesta campanya global, per tal d’acostar a la comarca la reflexió sobre cruel realitat de la Tortura al món i potenciar les accions per denunciar-ne l’existència i la passivitat dels governs.

Entre els actes programats, i dels que s’informarà puntualment, hi ha:
-Informació sobre la campanya i arreplega de signatures a l’actuació de Pep Gimeno·”Botifarra” a la Sala Simbiosi, el pròxim dissabte dia 30 de maig, en un acte organitzat pel Casal Jaume I de Carcaixent.
-Cine Club, amb la projecció i debat de la pel·lícula “”Camino a Guantánamo”, amb la participació de l’activista i responsable d’Amnistia Internacional Carmen Soto; el 5 de juny, a la Casa de la Cultura d’Alzira.
-Taula Redona sobre la realitat de la Tortura al Món i l’activitat d’Amnistia Internacional al llarg de la seua història per denunciar-la.
Amnistia Internacional
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.