S’inicia el projecte 'Respecte Mutu' per a la prevenció de conflictes en les aules de Carcaixent

Jueves, 3 de mayo de 2018 | e6d.es
• El Servei de Mediació de L’Ajuntament de Carcaixent treballa amb els mes menuts per a la prevenció de conflictes i la cultura de pau a les aules
._000520
._000523
El Servei de Mediació de l’Ajuntament ha iniciat el projecte “Respecte Mutu”, un programa per a l’alumnat dels centres de Carcaixent amb el que, mitjançant una serie de tallers, pretén dotar-los de ferramentes que els ajuden a resoldre els conflictes de forma pacífica i constructiva. Es tracta d’un projecte de l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Carcaixent en el que estan implicats diversos professionals del departament en la realització d’activitats de forma multidisciplinar.
Des de l'Ajuntament Carcaixent es creu fonamental acompanyar les accions que ja es duen a terme des del Servei de Mediació amb campanyes específiques per als xiquests i les xiquetes per canviar la manera de reaccionar davant les situacions de conflicte. Així, s’estan realitzant en l’àmbit acadèmic, amb la implicació del personal docent i l’equip directiu, activitats orientades a fomentar el diàleg i dinàmiques per a interioritzar les pautes a seguir davant eventuals casos de conflicte, amb alumnes actuant com a mediadors, per exemple.
Les diverses iniciatives estan destinades a treballar en la educació en la cultura de pau i el foment del diàleg formant a l’alumnat en intel•ligència emocional, habilitats socials, comunicació saludable, entre altres destreses. Els tallers han començat ja en dos centres de la localitat i es preveu la implantació del projecte en l’IES Arabista Ribera per al proper curs acadèmic.
Teresa Oliver, regidora de Benestar Social, ha volgut remarcar la importància d’introduir  pautes de mediació en edats tan primerenques, “hem d’intentar aplegar a tota la ciutadania per tal de crear cultura d’acord. La introducció de la necessitat d’arribar a consensos i la prevenció de conflictes per  als xiquets i xiquetes és una tasca d’educació i prevenció que no podem perdre de vista i que s’ha de treballar per a que forme part del seu desenvolupament personal i social», ha explicat la regidora.
El Servei de Mediació ha atès des de que va començar l’any 2016 més de 95 casos en el que ha treballat amb totes les parts implicades per tal de trobar la entesa i l’acord entre elles. Vora el 60 % dels casos van  iniciar procés de mediació. El Servei de Mediació, com han explicat des de l’Àrea, treballa com a una eina transversal que fomenta a la cohesió social i la millora de la convivència al municipi, coordinant-se tant amb els recursos municipals com amb el teixit associatiu.
Ajuntament de Carcaixent