‘Si llegim contes als nostres fills, estarem ajudant-los a endinsar-se en el meravellós món de la lectura’

Jueves, 6 de julio de 2017 | e6d.es
• Entrevista a Gonçal López-Pampló, director literari d’Edicions Bromera

 
Des de El Seis Doble ens disposem a obrir una nova secció al nostre diari, dedicada als més xiques de la casa. El món infantil serà un espai on els nostres fills trobaran una sèrie de entrades amb les quals es divertiran i començaran a endinsar-se en el meravellós món de la lectura.
Este espai estarà replet de lectures apassionats, d’activitats lúdiques i divertides que anirem recopilant amb l’ajuda de grans entesos en el públic infantil.
Per a començar a assessorar-nos de quins són els continguts més adients per a la secció ens hem rodejats de professionals que ja porten molts anys creant continguts, activitats i literatura per a la xicalla.
En esta primera entrevista, ens interessem per quins són els millors ingredients literaris per a convertir un xiquet o xiqueta en un apassionat devorador de llibres, en un monstre que devorarà pàgines i pàgines, i engrandirà el seu coneixement i vocabulari.
Amb Gonçal López descobrim que els contes il•lustrats ara per ara estan triomfant a les llibreries. Des d’Edicions Bromera porten molts anys creat continguts infantils des de la col•lecció “El Micalet Galàctic” i com ho han fets els nostres xiquets, han anat adaptant-se als nous temps.
La col•lecció ha anat creixent a mesura que els nous xiquets, amb moltes més possibilitats i molts més estímuls, han anat endinsant-se en la lectura. Cada edat té un gènere literari i uns coneixements que cal anar completant, i per atraure als xiquets a la lectura, “no hi ha res que llegir contes als nostres fills”, assegura Gonçal.
En l’entrevista completa, que pots escoltar els el podcast d’àudio en esta entrada, també tractem els tema de les noves tecnologies. Gonçal i l’equip d’Edicions Bromera porten molt de temps treballant amb elles i fent un bon ús ens ajudaran a que els nostres fills les utilitzen també per a llegir i descobrir un riu d’històries i cultura; perquè com bé diu Gonçal, “les noves tecnologies han vingut per a quedar-se”.
E6D