Segons els PP de l'Alcúdia 'l'alcalde es nega convocar la Junta de Portaveus i no contesta a la realització de test'

Lunes, 27 de abril de 2020 | e6d.es
• Des de l'Ajuntament se'ls ha contestat que "s'han adoptat totes les mesures necessàries per evitar contagis, d'acord amb les recomanacions de les autoritats sanitàries i s'han distribuït els recursos de protecció corresponents"

._000389
Juan Manuel Arnandis, portaveu del PP de l'Ajuntament del, ha informat sobre la negativa de l'alcalde Andreu Salom a convocar una Junta de Portaveus per a informar l'oposició sobre les mesures de seguretat que s'estan prenent per a evitar contagis entre la plantilla municipal i els veïns. Tal com ha explicat Arnandis, “ens havien advertit sobre condicions de treball millorables i possibles contagis, així que vam entendre que el més responsable era sol·licitar la convocatòria d'una Junta de Portaveus perquè se'ns donara informació detallada de la situació sanitària, així com de les previsions d'actuació”. Per a Arnandis “és evident que l'alcalde no vol contestar a totes les preguntes que hem de fer-li i per a això, s'ha apuntat a l'estil de Moncloa. En una carta plena de circumloquis, seguim sense saber la concreció de les mesures de protecció que s'han posat en marxa o si estan a la disposició dels treballadors municipals els EPIS necessaris”.
“Tampoc hem aconseguit que l'alcalde ens de informació sobre els test i l'única cosa que fa per carta és derivar tota la responsabilitat de la realització d'aquests, sense tan si més no comprometre's a exigir la seua execució com més prompte millor”, ha assenyalat. El portaveu popular ha recordat que, des que es va iniciar l'estat d'alarma, “l'equip de govern ha obtingut la màxima col·laboració del Partit Popular” i per això, “no és de rebut que l'alcalde rebutge oferir-nos el detall de la informació, ens conteste amb vaguetats i s'escude a “evitar riscos” per a no convocar una Junta de Portaveus que es faria -amb absoluta seguretat- de manera telemàtica”, ha conclòs.
L’Ajuntament de l’Alcúdia ha indicat que a traves d’una carta contestà al Partit Popular i que no els constava cap treballador de l'Ajuntament contagiat pel COVID-19, que s'han adoptat totes les mesures necessàries per evitar contagis d'acord amb les recomanacions de les autoritats sanitàries i s'han distribuït els recursos de protecció corresponents a cada tipologia de lloc de treball. Respecte a distribuir mascaretes, li recordaren al regidor del PP que “no és obligatori, per norma general, el seu ús per la població sinó recomanable en certes circumstàncies. En eixa línia, les administracions competents les estan facilitant als usuaris de mitjans de transport públic, a la gent gran i grups de risc a través de les farmàcies i el mateix ajuntament ha posat en marxa un projecte per elaborar-ne amb la tela adequada i reutilitzables baix certes condicions, que s'estan fent arribar a la gent gran a través de voluntaris. Tot i això, si en algun moment se'ns indica als ajuntaments per part de les autoritats competents que hem de fer alguna mena de distribució massiva, estarem preparats i complirem amb allò que corresponga”, segons el Consistori.
Pel que fa a la realització de test que demana el Partit Popular tant als treballadors de la corporació com a tota la població, “cal recordar que no ens correspon a l’Ajuntament la realització massiva de test sinó a les autoritats sanitàries, les quals ja han manifestat quins són els protocols a seguir, sent el primer pas la corresponent prescripció facultativa per poder realitzar el test”, explicà l’Ajuntament en la carta remesa al grup Municipal del Partit Popular.
E6D

 

._000723

._000006