Satisfacció des de la Federació Valenciana d'Entitats Locals Menors

Jueves, 26 de diciembre de 2013 | e6d.es
• La nova llei garanteix la continuïtat de El Perelló, Mareny de Barraquetes y La Barraca d'Aigües Vives

La nova Llei de Reforma Local, aprovada en el Congrés dels Diputats el passat 19 de Desembre, garantix la permanència de les Entitats Locals Menors, que complisquen els objectius d'estabilitat pressupostària, de deute públic, regla de gasto, que paguen als seus proveïdors als 30 dies; aquelles que no complisquen seran suprimides.
 A més les Entitats Locals Menors que en un principi, no s'incloïen en l'articulat amb el rang d'Entitat Local, igual que els municipis i mancomunitats, finalment han sigut incloses amb este rang. Les competències de les Entitats Locals Menors seran regulades per les comunitats autònomes.
 Des de la Federació Valenciana d'Entitats Locals Menors, manifestem la nostra satisfacció per l'èxit aconseguit amb l'esforç i ajuda de molts dels nostres veïns, els que es van mobilitzar en els moments més difícils. Recordem que en l'esborrany d'avantprojecte aprovat el divendres 13 de juliol de 2012 en el Consell de Ministres, suprimia sense contemplacions totes les Entitats Locals Menors del Territori Nacional. A causa de la lluita reivindicativa de la ciutadania, Juntes Veïnals, Federacions i units tots per la Federació Estatal d'Entitats Locals Menors qui s'encarregava de la coordinació, El Govern de la Nació ha hagut de fer marxa enrere, de manera encertada, en el seu intent de suprimir les Entitats Locals Menors, garantint així que l'administració local també arribarà a aquells nuclis de població separats de la capitalitat municipal, que de no ser davall esta fórmula i per l'experiència que es té respecte d'això, esta administració local mai arriba de forma equitativa a estos nuclis, per tant es pot definir com un triomf de la democràcia.
Federació Valenciana d’Entitats Locals Menors