Sanitat confirma cinc nous casos positius de coronavirus en la Comunitat Valenciana

Domingo, 8 de marzo de 2020 | e6d.es
• Ana Barceló, s'ha reunit este matí amb Ximo Puig i l'equip directiu de l'Hospital Clínic de València


La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, s'ha reunit este matí junt amb el President de la Generalitat, Ximo Puig, amb l'equip directiu de l'Hospital Clínic de València.
L'objectiu de la trobada ha sigut conéixer de primera mà el treball que es fa front al coronavirus en els hospitals de la Comunitat Valenciana.
Al mateix temps, ha aprofitat per a actualitzar les últimes dades sobre coronavirus. Després de les proves realitzades al llarg de la nit i este matí, s'han registrat 5 nous casos positius de coronavirus en la Comunitat Valenciana. En la província de València, el cas d'una dona que havia viatjat a Itàlia. En la d'Alacant, quatre casos més, tres dones i un home. Dos d'elles són contactes d'un altre cas confirmat anteriorment, i la tercera sí que va viatjar a Itàlia. L'home és també un cas importat.
 
Per tant, en estos moments tenim 40 casos actius en la Comunitat Valenciana. Les xifres són les següents:
- 42 casos positius en total
- 1 pacient dau d'alta
- 1 pacient difunt, detectat a partir d'una necròpsia
 
Els 40 casos actius, distribuïts per província, són:
- 2 a Castelló
- 24 a València
- 14 a Alacant
De tots estos casos, 15 es troben ingressats i 25 es recuperen en els seus domicilis.
 
D'altra banda, Barceló hi ha assenyalat que s'han realitzat, fins al moment, un total de 1.215 proves amb resultat negatiu, i el telèfon 900 300 555, ha atés, fins a les 12 de la nit d'ahir, més de 7.100 crides, de les que el 40% són per a sol·licitar informació general i només un 7% corresponen a persones que presenten simptomatologia compatible amb la malaltia.
 
Tota la informació actualitzada en: http://www.san.gva.es/coronavirus.
 
G.V.