Quasi mig centenar de desocupats assistixen a un taller d'orientació laboral a Almussafes

Viernes, 27 de septiembre de 2013 | e6d.es
• La iniciativa integra un paquet de tretze tallers pràctics i gratuïts que s'estan desenrotllant durant tot el present any 2013

Entre les línies d'actuació que desenrotlla el consistori d'Almussafes per a impulsar l'accés al mercat laboral i consegüentment reduir la taxa de desocupació local destaca el programa d'orientació per a la busca d'ocupació. La iniciativa integra un paquet de tretze tallers pràctics i gratuïts que s'estan desenrotllant durant tot el present any 2013. Precisament dimarts passat dia 24, més de 40 veïns en desocupació es van donar cita en el Centre Cultural per a assistir al taller d'Entrenament Bàsic en Habilitats Socials per a Buscar Treball, convocat des de l'Agència de Desenrotllament Local i Promoció Socioeconòmica (ADL).
La Regidoria d'Ocupació d'Almussafes porta desenrotllant des de principis d'enguany una agenda de tretze tallers pràctics i gratuïts, de tres hores de duració, centrats en l'orientació laboral dels desocupats del municipi majors de 16 anys amb l'objectiu d'impulsar i facilitar la seua inserció professional.
Dimarts passat dia 24, la sala de conferències del Centre Cultural va acollir la celebració del taller centrat a potenciar l'Entrenament Bàsic en Habilitats Socials per a Buscar Ocupació. Esta última convocatòria oferida des de l'ADL va ser tot un èxit, ja que la cita va reunir a més de 40 veïns i veïnes interessats a discernir quals són les habilitats socials més valorades per les empreses en l'actualitat.
El programa formatiu va incorporar exercicis pràctics per a augmentar l'autoestima i desintoxicar la ment a l'hora de buscar treball, potenciar la intel•ligència emocional aplicada al treball i facilitar el control de l'ansietat i la comunicació no verbal en entrevistes. Així mateix, Nuria Ramírez, la tècnic en orientació laboral que va impartir el taller, va valorar altres qüestions com la generació de sinergies per a ampliar la xarxa de contactes i l'aprenentatge per a gestionar de forma eficaç el temps de busca de treball.
Està prevista la convocatòria d'altres dos programes pràctics abans de final d'any, ja que el 22 d'octubre s'oferirà el taller de l'aprenentatge d'idiomes, com una ferramenta necessària per a la busca d'un lloc de treball, i el 19 de novembre se celebrarà un nou programa d'anàlisi de les causes per les quals els parats continuen sense trobar una activitat laboral remunerada.
Ajuntamen d'Almussafes