Quasi dos centenars de dones d'Almussafes clausuren la Setmana reivindicativa per la igualtat

Lunes, 9 de marzo de 2015 | e6d.es
• L'última activitat que va dotar de contingut la clausura oficial de la Setmana de la Dona 2015 va ser l'esmorzar popular que l'Associació Tyrius va organitzar en la Llar del Jubilat

._000340
La Regidoria de la Dona de l'Ajuntament d'Almussafes va clausurar, ahir diumenge dia 8, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, la setmana commemorativa en honor del col•lectiu. Entorn de dos centenars de dones es van donar cita en l'acte de despedida de les set jornades amb què enguany s'ha tornat a reivindicar la plena igualtat en la societat. L'agenda d'actes es va iniciar a les 9.30 hores del matí davant de la Casa Consistorial de les quasi dos-centes dones que van voler compartir amb la Junta Local Lluita contra el Càncer i amb l'Associació d'Ames de Casa Tyrius la marxa a peu amb el lema “Les dones d'Almussafes per la lluita contra el càncer”. Totes les participants van adquirir prèviament camisetes i dessuadores commemoratives, col•laborant així amb la recaptació de fons que l'associació benèfica destinarà a la investigació de la malaltia. Conclosa la marxa solidària davant de l'edifici consistorial, el col•lectiu de dones va brindar el seu suport a un altre acte tradicional en el marc de la celebració de la Dona, la lectura del manifest reivindicatiu del Dia 8 de març. En esta ocasió, fou Tere Alcaide, integrant de la Junta Directiva de l'Associació local Dones Progressistes l'encartada de llegir el document redactat per l'ONU.
L'última activitat que va dotar de contingut la clausura oficial de la Setmana de la Dona 2015 va ser l'esmorzar popular que l'Associació Tyrius va organitzar en la Llar del Jubilat. Més d'un centenar de dones van disfrutar d'esta activitat gastronòmica que va posar el punt final a la commemoració en defensa de la igualtat de les dones, una agenda que, divendres passat dia 6, va viure una de les seues activitats estrela amb el sopar de gala en què la Regidoria de la Dona va reunir a més 470 dones de la localitat.
La regidora de la Dona, Elia Alepuz, incidix en la necessitat continuar celebrant esta setmana ja que “a pesar del segle transcorregut, encara ens trobem en el camí de construir una societat igualitària, sense prejuís relatius al sexe i lliure de violència contra les dones i on hi haja una garantia plena del principi d'igualtat de tracte i d'oportunitats”.
Ajuntament d'Almussafes