PSPV-PSOE Cullera: "Sanjuán tanca el seu mandat deixant a Cullera arruïnada"

Martes, 31 de marzo de 2015 | e6d.es
• L'any 2014 conclogué amb un dèficit de -1,1 milions, un romanent negatiu de tresoreria de -4, 2 milions i 34,6 milions de deute als bancs

._000296
El ple municipal ordinari d'abril celebrat hui ha evidenciat novament la nefasta gestió econòmica duta a terme pel govern d'Ernesto Sanjuán (PP) en l'ajuntament. La liquidació del pressupost de l'any 2014 ha llançat dades altament negatives per al consistori donat que el passat exercici va concloure novament amb els números en roig. Així, les arques municipals van registrar un dèficit pressupostari de -1,1 milions, un romanent negatiu de tresoreria de -4,2 milions d'euros i un deute amb els bancs que ascendix als 34,6 milions d'euros.
Estes xifres nefastes tornen a deixar clara la incapacitat manifesta de l'actual govern local de solucionar el forat econòmic que la seua nefasta gestió ha generat en les arques municipals al llarg dels últims anys i posa de manifest, una vegada més, l'incompliment del pla d'ajust imposat pel Ministeri d'Hisenda. El portaveu municipal socialista, Jordi Mayor, ha lamentat que estos números negatius no arriben sols i van acompanyats d'atur, retallades socials i una pujada d'impostos, la major de tota la democràcia, que ni tan sols ha servit per a millorar els comptes. El candidat a l'alcaldia ha assenyalat que són necessàries altres mesures, com per exemple plans exhaustius d'estalvi i control de la despesa corrent, que el govern municipal no ha sigut capaç d'implementar o la renegociació de contractes municipals a la baixa.
Mayor considera que és possible estabilitzar els comptes municipals sense castigar amb retallades i impostos alts al ciutadà i ha posat com a exemple el cas de Mislata, municipi governat pels socialistes, que este mandat ha aconseguit reduir a pràcticament la meitat el seu deute —que en 2011 era de 40 milions d'euros després de l'eixida del PP del govern local— sense que açò haja suposat retallades socials, sinó tot el contrari. El líder socialista ha lamentat que Sanjuán deixe una herència econòmica la digestió de la qual serà molt pesada, ja que deixa a Cullera hipotecada fins a l'any 2032, però al mateix temps ha animat als veïns a “no conformar-se amb la resignació del PP perquè existixen alternatives de canvi per a millorar la situació actual”, com s'arreplega en el projecte de govern que els socialistes presenten esta mateixa vesprada.
PSPV-PSOE Cullera