DemÓ arranca a PolinyÓ de X˙quer el 1er Festival PolinyÓ ═ntim

Viernes, 3 de marzo de 2017 | e6d.es
• Al llarg del cap de setmana tindrÓ lloc la primera ediciˇ del Festival PolinyÓ ═ntim, que trašarÓ un itinerari artÝstic per lĺinterior de les cases del poble

._000464
Bolcat en el teatre íntim, proper i experimental, Polinyà Íntim naix amb la voluntat d’acostar les arts escèniques d'avantguarda a la Ribera del Xúquer. Agermanat amb la xarxa de festivals íntims, sorgeix com a extensió dels ja consolidats festivals Cabanyal Íntim i Matarranya Íntim. Tots dos projectes pioners a la Comunitat Valenciana i a Aragó en portar teatre emergent i dansa contemporània a l'interior de les cases. Traslladant aquesta iniciativa cultural i social a aquesta localitat valenciana, l’equip consolida un model de festival que centra l’atenció en el valor del patrimoni arquitectònic, social i cultural d’una zona, a més de visibilitzar la creació escènica contemporània valenciana.
Polinyà Íntim traçarà un itinerari artístic per l’interior de les cases del poble, diversos espais públics i d’altres edificis emblemàtics de la localitat, creant una atmosfera d’experiències escèniques que submergiran els espectadors en una ruta teatral a domicili.
Com a primícia d’aquesta primera edició, destacar la imatge del cartell i el logotip, ambdós dissenyats per la artista multidisciplinar valenciana Barbiturikills, la qual ha declarat haver-se inspirat en les tonalitats i esperit dels paisatges que envolten Polinyà. El taronja i el verd del logotip ens remeten als tarongers valencians. I el cartell, clarament influenciat pel modernisme valencià de principis de segle XX, pels tarongers i les seues flors, es presenta com una il•lustració que es situa en la línia dels últims treballs de Barbiturikills, plens de referències al món i la fertilitat dels conills.
Abans de que es presente la programació oficial a la roda de premsa de la propera setmana, dimecres dia 15 de febrer a les 12:00h, l’equip ha fet un repàs de  les companyies i artistes que formaran part del Polinyà Íntim 2017. Els espectacles, que han estat seleccionats d’altres edicions de Cabanyal i Matarranya Íntim, arribaran de la mà de les següents companyies: Atiro Hecho, CanallaCo Teatre, Cia La Zafirina, En clau de Teatre, Jimena Cavalletti, Angeldebetty, La Panda de Yolanda, Transfermovement, Vudú Teatro, El Cuarto Globo y el performer Pistolo Eliza.
Festival Polinyà Íntim