Pedro Sánchez declara l'estat d'alarma en tota Espanya per a fer front a la pandèmia de coronavirus

Viernes, 13 de marzo de 2020 | e6d.es
• No se descarta que la pròxima setmana s'arribe als 10.000 afectats

._000688

._000700
El president del Govern Pedro Sánchez ha decretat l'estat d'alarma per a frenar la propagació del coronavirus a Espanya. En una declaració institucional des del Palau de la Moncloa, el president del Govern ha anunciat que adoptarà aquesta mesura excepcional, aplicada només una vegada en la història, en un Consell de Ministres extraordinari que convoca per al dissabte. L'objectiu és aprovar mesures "orientades a a mobilitzar tots els recursos de l'Estat per a protegir i millorar la salut dels ciutadans".
El president del Govern ha alertat que el pitjor està encara per arribar. "Estem només en la primera fase d'un combat. Ens esperen setmana dures. No descartem que en la setmana pròxima aconseguim els més de 10000 afectats", ha pronosticat. L'últim balanç indica que hi ha 4.209 persones contagiades en tot el país i el número de morts ja aconsegueix els 120. El principal focus d'infecció continua sent Madrid.
Amb aquesta mesura, el Govern passa ara a ser l'autoritat competent per a prendre qualsevol decisió que es necessite per a fer front a l'emergència, en aquest cas pal·liar la propagació del *coronavirus. Sánchez ja ha comunicat a la presidenta del Congrés, Meritxell *Batet, perquè convoque al Parlament a aquest efecte, i ha conversat amb els líders de l'oposició per a avançar-los la mesura que prendrà a partir de demà. "Aquesta mesura està dirigida a evitar la propagació del virus i poder auxiliar als més vulnerables. Cal respondre a l'emergència social i econòmica amb la màxima agilitat i contundència", ha afegit.
E6D


._000606 

._000771