“Passos lleugers” d'Edicions 96 viatja a Saragossa i arriba a diversos escenaris valencians

Miércoles, 25 de noviembre de 2015 | e6d.es
• Els relats de violčncia masclista de Dacia Maraini, editat per Edicions 96, continuen el seu periple teatral de la mŕ de CRIT Teatre

._000407
Després de l'èxit aconseguir la passada temporada per CRIT Teatre amb “Passos Lleugers”, el projecte teatral continua el seu recorregut per diversos escenaris valencians i de la resta de l'estat. Amb tot, hui ha estat presentada l'obra a Saragossa ja que durant els pròxims dies els habitants de la capital aragonesa podran veure aquesta fantàstica obra. A la roda de premsa han assistit els actors de l’obra, Dolors Pedrós, editora d'Edicions 96 i Rafa Campos, gerent del Teatre Principal de Saragossa.
Amnistia Internacional, des del seu grup local La Ribera, Edicions 96 i la companyia teatral CRIT van posar en marxa aquest projecte teatral, “Passos lleugers“, basat en el llibre del mateix nom publicat per Edicions 96 de l’escriptora italiana Dacia Maraini. El llibre són huit testimonis reals, recollits per Amnistia Internacional, de dones que han patit la violència masclista, convertits en peces teatrals per l’italiana més traduïda al món. Aquesta obra teatral es representa a diversos escenaris.
23 de novembre – Benicàssim (18:30h)
25 al 29 de novembre – Saragossa (Teatro del Mercado).
30 de novembre- València (Teatre Micalet – 10h)
03 de desembre – Aldaia (TAMA – 12h i 18:30h)

De fet. “Passos Lleugers” és més que un espectacle teatral de sensibilització contra la violència cap a les dones. És una nova eina de promoció de la igualtat entre homes i dones ja que consisteix en un espectacle teatral, un debat amb el públic, un llibre i una campanya d’Amnistia Internacional.

Edicions 96 amb el paper de la dona
A més a més, Edicions 96 ha editat diversos llibres on es potencia el paper de la dona a la nostra societat:

Karicies.com
Apassionada blocaire, a través de karicies.blogspot.com, Rosa Sanchis ha iniciat una nova línia de treball en educació afectiva i sexual on incorpora textos i llenguatges propers a la cultura popular adolescent: cançons, sèries, pel•lícules, esdeveniments de les xarxes socials, etc. Karicies.com és una selecció d’entrades (posts) i de comentaris d’aquest bloc, agrupats en cinc temes (Educació, Prevenció, Amor, Xics i Xiques), i acompanyats d’una selecció d’activitats i d’una ampliació teòrica útil com a suport per a la formació del professorat.
Amb aquest material guanyà el premi Soler i Godes d’Experiències Pedagògiques a l’Escola, l’any 2010.

Les temptacions
Les autèntiques temptacions han de ser irresistibles. I la narradora dels relats que inicien aquest recull hi cau, i més d’una vegada. Històries de sofriment i històries d’amor feliç. Jornades laborals fetes paròdia i diàlegs que, amb naturalitat i humor, tracten temes seriosos.

Dos-cents anys a l’ombra de la duquessa d’Almodóvar
L’any 2014 es van commemorar el dos-cents aniversari de la mort de Josepa Domènica Català de Valeriola, la duquessa d’Almodóvar. Les seues petjades a les terres de Xaló, Llíber i Gata de Gorgos són evidents i presents, encara, en la memòria col•lectiva d’aquestes tres poblacions, principalment per haver impulsat la construcció de les escoles tant per a xiquets com per a xiquetes.
Edicions 96