Onda Cero entrega el premi d'Art i Cultura al suecÓ Joan Santacreu

MiÚrcoles, 4 de diciembre de 2019 | e6d.es
• Director de la companyia Maduixa Teatre i, des de fa cinc edicions, director de la Mostra Internacional de MiM de Sueca

._000739
El director de la companyia Maduixa Teatre, i des de fa cinc edicions director de la Mostra Internacional de Mim, el jove suecà Joan Santacreu, va rebre anit un dels guardons que anualment lliura Onda Cero València a personalitats que destaquen per la seua contribució en diversos àmbits de la societat valenciana. En este cas, el premi que se li va concedir és el corresponent a la categoria d'Art i Cultura.
Santacreu va acudir a la gala acompanyat per tot el seu equip, “la família maduixera” com ell mateix els anomena, format per Loles Peris, encarregada de producció i distribució, intèrprets, tècnics i compositor. “Tinc un equip que fa possible tot l'imaginable. És un orgull rebre este premi de tant de prestigi l'any en què celebrem els nostres 15 anys de treball constant que ens ha permés portar el nom de Sueca per tot el món. Ens alegra que este Premi haja sigut atorgat a una Companyia de Teatre i Dansa. Hui més que mai ens sentim orgullosos d'esta professió”, va pronunciar Joan Santacreu en el seu discurs d'agraïment en rebre el guardó.  “Des de l'Ajuntament de Sueca, i com a companyia resident a la nostra ciutat, és un gran honor per a nosaltres que el seu director reba este guardó fruit del seu treball i la seua implicació, tant en la seua companyia com en la Mostra Internacional de Mim de Sueca”, ha assenyalat el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sueca, Joan Carles Vázquez.
A més de Santacreu, van rebre un premi José Maldonado, President de la Fundació Bioparc, en la categoria de Societat, per la labor que fa la Fundació per la conservació i protecció del medi ambient; César Orts, CEO de l'empresa d'electrodomèstics Cecotec, en la categoria d'Empresa; el doctor Bonaventura Casanova, neuròleg responsable de la Unitat d'Esclerosi Múltiple de l'Hospital Universitari La Fe, en Ciència; Lourdes Capote, presidenta de la Fundació Proyecto Vivir, dedicada a la lluita pel desenvolupament, l'emancipació i l'apoderament de les dones, va rebre el premi de Solidaritat; l'àrbitre Antonio Mateu Lahoz, el d'Esport; i María Vicenta Mestre Escrivà, rectora magnífica de la Universitat de València, va ser reconeguda amb el Premi Valenciana d'Honor.
La Companyia Maduixa Teatre se centra esta temporada en la gira de la seua nova creació "LÙ", que va rebre el Premi dels professionals de la Mostra de Teatre d'Alcoi al Millor Espectacle Familiar. Un muntatge que ha començat amb una important gira a Espanya i que s'estrenarà, el gener vinent, a França, en l'Escena Nacional de Montbeliard.
Ajuntament de Sueca._000702

._000663
._000654