Nou servei d'autobusos a la Ribera per a facilitar la connectivitat entre els municipis

Domingo, 25 de julio de 2021 | e6d.es
• Cinc línies uniran Albalat de la Ribera, Algemesí, Alzira, Benicull de Xúquer, Corbera, Cullera, Favara, Fortaleny, Llaurí, Polinyŕ de Xúquer, Riola i Sueca

._000779
La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat posarà en marxa la setmana pròxima un nou servei de transport per a facilitar la connectivitat entre els municipis de la Ribera Baixa i també l'arribada a Alzira, a la Ribera Alta.
Així, el servei d'autobusos 'Ribera Baixa Algemesí-Alzira' donarà cobertura a les següents localitats d'Albalat de la Ribera, Algemesí, Alzira, Benicull de Xúquer, Corbera, Cullera, Favara, Fortaleny, Llaurí, Polinyà de Xúquer, Riola i Sueca.
El contracte d'emergència amb l'empresa concessionària, que suposa una inversió de 782.308 euros per als pròxims dos anys, comprén 5 línies d'autobús: Cullera-Sueca-Albalat-*Hospital-Alzira; Cullera-Sueca-Algemesí; Sueca-Cullera-Favara-Alzira; el Perelló-Corbera-Hospital-Alzira, i el Perelló-Sueca.
Amb les noves rutes es donarà cobertura a una població d'al voltant de 280.000 persones per al que comptarà amb vehicles de menys de 10 anys d'antiguitat, que realitzaran més de 475.000 quilòmetres anuals.
"El nou servei d'autobús permetrà millorar tant la freqüència de pas com les connexions entre els municipis de la Ribera Baixa i també facilitarà l'accés a importants serveis públics com l'Hospital de la Ribera, les estacions de rodalia o el centre administratiu", ha declarat el Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, en la presentació de les noves rutes en la localitat d'Algemesí, un acte que ha comptat amb l'assistència d'alcaldes i alcaldesses de la comarca.
"Aquest projecte de millora permanent del transport públic-ha continuat Espanya-, que ha sigut possible gràcies a la col·laboració i treball conjunt amb representants municipals de la comarca, serà una realitat entre finals del mes d'agost i principis de setembre".

Servei directe a l'hospital
Les noves rutes d'autobús facilitaran que els municipis de Riola, Polinyà, *Benicull i Albalat de la Ribera tinguen accés directe a l'Hospital de la Ribera i a la ciutat d'Alzira, del qual manquen actualment i, a més, es reforça la comunicació amb Algemesí i l'estació d'Adif en aquesta ciutat.
A més, es millora, amb caràcter general, el nivell de servei amb el qual compten els municipis afectats i es reforça la relació de les poblacions més xicotetes amb les capçaleres comarcals -Cullera, Sueca, Alzira, Algemesí-, i d'aquestes entre si.
Generalitat Valenciana 
 

._000006VD