“No es podria entendre la Setmana Santa d’Alberic sense la mona”

Sábado, 23 de marzo de 2013 | e6d.es
• Ja està tot preparat per a viure amb emoció la festa gran d’Alberic, el Diumenge de RamsL’alcalde d’Alberic Antonio Carratalá ha contat a “El Seis Doble” que ja està tot preparat per a viure amb emoció la festa gran d’Alberic, el Diumenge de Rams.
Són tantes les activitats que es porten endavant eixe dia, despertà, concurs de l’encisam, entrada de bandes de tambors i cornetes, concert de la Unió Musical d’Alberic, la baixada dels sants etc. que, segons l’alcalde, “qualsevol podria estar gaudint de la festa des de les set del matí fins les deu de la nit”.
Enguany, com novetat amb respecte altres anys, es va a posar en marxa el I Mercat Agrícola i Tradicional; tal i com ha desvelat l’alcalde esta idea sorgeix del regidor d’agricultura, Benjamín Nogués. La il•lusió de Carratalá seria que s’aconseguira assentar i centrara l’atenció durant tot el cap de setmana en un marc incomparable com és el de la Muntanyeta.
En quant als “arreglos” d’Alberic, l’alcalde ens ha dit que formen part de la Setmana Santa i que no són altra cosa que mostrar les imatges adornades amb motius religiosos o amb estampes de la localitat.
I parlant de la Setmana Santa, no podem oblidar la gastronomia, ja que Alberic es el bressol de la mona; segons Carratalá, “no es podria entendre la nostra Setmana Santa ni la Pasqua sense la mona, el producte més emblemàtic i l’orgull de cada veí d’Alberic”.
Salva Roses
 
 

Entrevista a Antonio Carratalá,
alcalde d'Alberic

Per a escoltar l'àudio en telèfons mòbils o tablets, clic ací