Més de 150 veïns d'Algemesí s'oposen al canvi de nom de la Avinguda del País Valencià

Miércoles, 7 de noviembre de 2012 | e6d.es
• La portaveu socialista Marta Trenzano ha afirmat que “va haver-hi nombroses intervencions i totes anaven en la mateixa adreça. La gent no veu aqueix canvi
L'alcalde havia citat als veïns de l’Avinguda del País Valencià a una reunió informativa en la qual van intentar vendre'ls que el canvi de nom del carrer no anava a ocasionar-los pràcticament cap molèstia i que anava a ser beneficiós per a ells.
Els veïns es van sentir ofesos davant les afirmacions dels regidors del PP que van intentar fer-los creure que el canvi de nom no anava a suposar-los molèsties perquè l'Ajuntament s'anava a encarregar de tot. Els veïns saben, perquè són gent intel·ligent, que hi ha molts tràmits i paperasses que hauran de gestionar ells mateixos i que açò suposa una gran pèrdua de temps i diners.
La portaveu socialista Marta Trenzano ha afirmat que “va haver-hi nombroses intervencions i totes anaven en la mateixa adreça. La gent no veu aqueix canvi ni necessari, ni convenient, ni prioritari lloc que hi ha altres assumptes que atendre molt més urgents i necessaris com l'atur. A més, molts veïns van fer moltes preguntes que van quedar sense resposta, entre elles, per què es pren aqueixa decisió i en què els va a beneficiar”.
El PP es va acollir a una sentència del TSJCV en la qual es prohibeix utilitzar el terme “País Valencià” en documents oficials però, evidentment, no prohibeix que es cride així a un carrer. En aquest sentit Trenzano ha afirmat que “el terme País Valencià està arreplegat en el preàmbul de l’Estatut d’Autonomia i no és, en absolut, un terme il·legal. El que passa és que al PP li molesta i vol eliminar-ho com siga”.

Trenzano exigeix al PP que faça marxa enrere
Després que els veïns hagen donat la seua opinió contundent, ara la pilota està en la teulada de l'equip de govern. Fa quatre anys ja van intentar aquest canvi i els va eixir malament, ara tenen una elecció difícil, o fan marxa enrere i queden en evidència per segona vegada, o segueixen avance amb el procés en contra de la voluntat dels veïns.
Per açò Marta Trenzano, que va estar present en la reunió, exigeix al PP que “faça marxa enrere i aprenga a governar per a les persones i no contra elles. L'alcalde creu que pot manejar als ciutadans al seu antull i que explicant-los quatre mitges veritats els poden convèncer. Però els veïns no engoleixen i no els agrada que els tracten com si foren ximples”.
Sobre la validesa o no de l'acord adoptat en el ple d'octubre l'edil socialista assegura que “en aquests moments no ens preocupen els formalismes legals, la qual cosa ens concerneix és el malestar dels veïns. Nosaltres pensem que un govern està per a atendre les necessitats dels ciutadans, no per a complicar-los la vida”.
El Partit Socialista estarà al costat dels veïns en la manifestació convocada per a divendres que ve dia 9 a les 19:30 hores contra el canvi de nom del carrer.
PSOE-PSPV Algemesí