Montserrat detectarà possibles partícules de COVID-19 a través del control analític de les aigües residuals

Jueves, 25 de junio de 2020 | e6d.es
• Es realitzaran mostres setmanals tant en el nucli urbà com a les urbanitzacions del terme municipal

 

L'Alcalde de Montserrat Jose Mª Mas i Juanfran Maestre, Responsable de Serveis de Global Omnium,  han signat un conveni per a diagnosticar de manera primerenca l'evolució de la malaltia a través del control analític de les aigües residuals del municipi. Per a això es realitzaran mostres setmanals tant en el nucli urbà com a les urbanitzacions del terme municipal.
El SARS-GOAnalytics és un mètode pioner - validat pel IATA-CSIC- capaç de determinar quantitativament el nombre d'unitats genòmiques del virus que provoca el COVID 19 presents per litre d'aigua i, per tant, d'establir la corba de l'epidèmia després de fer un mostreig de dades i anàlisis. La seua metodologia permetrà anticipar-se a alguns dels indicadors a l'ús i creuar les dades amb uns altres que recapta Sanitat per a sumar informació i fer una foto més perfecta de la progressió o de la reculada de la pandèmia en terres valencianes.
Gràcies a aquest treball i des de hui mateix, “estem preparats per a activar un Sistema d'Alerta Primerenca amb el qual podrem sectoritzar i controlar al nivell de detall que se'ns indique la irrupció de nous focus del COVID a les nostres ciutats en temps real”, assenyala el portaveu de Global Omnium
Tal com han explicat, el coronavirus deixa un rastre genètic (ARN) que es manté en el cos dels infectats durant 20 dies: “Aquest ARN és expulsat mitjançant femta i altres mètodes de secreció, amb el que arriba a les xarxes de sanejament des del primer dia de la infecció, encara que el pacient ni tan sols tinga símptomes o sàpia que està infectat, és a dir, siga asimptomàtic”.
Global Omnium