Montserrat assisteix a la representació musical de diverses històries de dones reals

Viernes, 26 de julio de 2019 | e6d.es
• “Ensemble Nacional Musax” ha materialitzat aquesta realitat a base de l’harmonia de nou dones intèrprets de saxo
._000606 

._000570
Les partitures interpretades pel conjunt musical “Ensemble Nacional Musax” a la plaça de l’Església de Montserrat, durant la vetllada d’ahir de la 39ª Setmana Internacional de Música de Cambra, van substanciar l’existència d’uns títols composats i arranjats per dones.
“Musax” va ser la proposta que aquesta ensemble de nou dones saxofonistes van posar sobre els faristols, fent que el públic assistent a Montserrat gaudirà de la vetllada musical “AnDanzas”. Es tracta d’un projecte que conta històries de dones reals mitjançant la música, escrita i  arranjada per a elles.
Tot i queEnsemble Nacional Musax sol utilitzar diferents recursos interdisciplinars en les seues aparicions sobre els escenaris, en aquesta ocasió, les històries van ser narrades abans de cada peça amb l’objectiu d’aconseguir una versió única i nèdita emocionalment.
 

 
L’ús de de l’ampla gamma de la corda dels saxofons, amb eixa sonoritat rica en timbres, va permetre gaudir d’una interpretació i ambient diferents del que sol ser habitual a la plaça de Montserrat.
El conjunt musical va fer una classe magistral explicant al públic cadascuna de les peculiaritats de les obres i les dificultats que es troben a l’hora d’interpretar cada una d’elles. Els presents també van poder comprovar el ventall de possibilitats que ofereixen aquests instruments a l’hora d’interpretar música clàssica en clau de dona.
Per a hui, divendres 26 de juliol, està prevista la participació del grup “EnsembleEstudi Obert” a la 39ª edició de la Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat. Un conjunt instrumental de música de cambra de gran format i de plantilla variable, fundat l’any 2004. Uns professionals capficats en la recerca de la novetat musical, mitjançant forts contrastos dinàmics i expressius, cadències, recitatius i bases harmòniques farcides de color i de so.
Roser Cerveró
XXXIX Setmana de Música de Cambra de Montserrat 


 
OFICINES RECOMANADES DE CAIXA POPULAR A LA RIBERA


        

        
._000006