Miquel Gil i Pep Gimeno Botifarra clausuraran la XXVII Setmana del Llibre d'Almussafes

Sábado, 20 de abril de 2013 | e6d.es
• Durant cinc jornades, el consistori d'Almussafes fomentarà la lectura en xiquets i adults

Les activitats dirigides als alumnes dels centres escolars marquen l'inici de la vint-i-setena edició de la Setmana del Llibre d'Almussafes que precisament s'inaugurarà dilluns que ve dia 22. Espectacles teatrals, tallers d'animació lectora i de manualitats, cine i sessions de conta contes són les apostes de l'Ajuntament d'Almussafes per a esta nova celebració anual centrada en el foment i la promoció de la lectura en la localitat. La commemoració es clausurarà divendres que ve dia 26 amb l'entrega dels premis del certamen poètic Marc Granell i amb l'espectacle acústic posterior “Nus”, que oferiran els cantautors Miquel Gil i Pep Gimeno “Botifarra”.
Els tallers d'animació a la lectura i el foment a la poesia centren bona part de l'agenda d'activitats programada per a la Setmana del Llibre 2013 d'Almussafes, una commemoració literària que cada any perseguix la motivació d'adults, jóvens i xiquets davant del món del llibre.
La vint-i-setena edició literària, organitzada des de la Biblioteca Pública Municipal, arrancarà oficialment dilluns que ve dia 22, ja que eixe mateix matí s'oferirà el primer taller d'animació lectora “Contes del circ” a l'alumnat de 5 anys dels dos centres educatius públics. Ja a la vesprada seran els escolars de primer de primària del CEIP El Pontet i de l'Almassaf els que realitzaran una visita guiada a la Biblioteca Pública per a familiaritzar-se amb el seu funcionament i adquirir un hàbit lector que els nodrisca culturalment.
La celebració continuarà durant tota la setmana, lloc el dimarts s'escenificaran en horari matinal, dos passes de l'espectacle teatral “El vestit nou de l'emperadriu”, del que disfrutaran els alumnes dels 5 als 7 anys. Els titelles tindran un paper protagonista en esta obra plena de sorpreses, que atraparà als xicotets espectadors des del minut u. La dramatúrgia també tindrà un paper rellevant durant la vesprada, atés que a partir de les 15.30 hores es representarà l'obra infantil “Els colors de l'Arc de Sant Martí”, per als escolars d'educació infantil de 3 i 4 anys.
El dimecres dia 24, els estudiants de segon de primària dels centres educatius públics participaran en el taller d'animació a la lectura “Contes diversos en un món divers” i  durant la jornada vespertina i dins del seu horari escolar, els alumnes de primer de primària també visitaran la biblioteca.
Per al segon cicle de primària s'ha organitzat el taller d'impuls a l'hàbit lector “Detectius a la biblioteca”, que se celebrarà durant el matí del dijous i a les 15.30 hores de la vesprada, la comèdia nord-americana “El diari de Greg” és l'aposta per als estudiants des de tercer fins a sext de primària.
La clausura de la setmana del llibre 2013 se celebrarà durant la jornada del divendres dia 26. Conclòs el taller d'animació a la lectura “Terror, ciència-ficció i novel•la juvenil realista”, que es realitzarà durant la jornada matinal en la Biblioteca per als escolars de sext, a partir de les 17.30 hores, es durà a terme el compte contes “Els contes de Marc”, seguit d'un taller de manualitats que impartirà la pròpia il•lustradora de la història, Mara Pastor Granell, en el que participaran els veïns en general.
Així mateix, a partir de les 22.30 hores, la sala d'actes del Centre Cultural acollirà l'acte públic d'entrega dels premis del certamen de poesia “Marc Granell”. A continuació, els consagrats cantautors valencians Miquel Gil i Pep Gimeno “Botifarra” tancaran amb honors la XXVII Setmana del Llibre amb l'espectacle acústic “Nus”, en el que faran patent els nucs d'implicació personal que ambdós artistes mantenen amb la cultura popular valenciana. El concert començarà, res més concloure l'entrega dels premis poètics, i l'entrada serà lliure.
Ajuntament d'Almussafes