| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 29/11/2016

POBLACIONS » Almussafes » Cursos, jornades, tallers » V

Més de mig centenar de persones assistixen a la jornada sobre ciberassetjament a Almussafes

Esta iniciativa, integrada en el programa “Benestar, formació, territori”, està impulsada per la Universitat de València i la Diputació



El Centre Cultural d'Almussafes va acollir amb èxit ahir dilluns, 28 de novembre, una jornada formativa sobre ciberassetjament organitzada conjuntament per la Universitat de València i la Diputació provincial. La sessió va tindre lloc a les 18 hores i va comptar amb la presència de l'edil d'Educació, Pau Bosch. Durant la mateixa, es va dur a terme una taula redona on diversos especialistes en este camp van abordar els reptes que presenta la seguretat en l'entorn digital i van explicar com afrontar este fenomen generalitzat en la societat. Més de mig centenar de persones, entre elles estudiants, docents, funcionaris i policies, van rebre el seu certificat d'assistència.
El ciberassetjament és una forma de violència que, de la mà de les noves tecnologies de la informació i les xarxes socials, patixen cada dia més xiquets i jóvens. En estos casos, la prevenció i la detecció del problema a temps són fonamentals, així com la posterior ajuda a les víctimes. Este tipus de situacions representen un atemptat contra alguns drets fonamentals de les persones, com la integritat moral i física, la pròpia imatge i l'honor.
A fi d'aprofundir en esta matèria i oferir solucions que puguen millorar la seguretat ciutadana en Internet, ahir es va celebrar a Almussafes l'última de les 15 jornades que integren el programa “Benestar, formació i territori”. Durant la sessió, organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València i l'àrea de Benestar Social de la Diputació provincial, es va dur a terme una presentació en què van intervindre l'edil d'Educació, Pau Bosch, la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, i el Vicerector de Participació i Projecció Territorial de la UV, Jorge Hermosilla. A més, es va desenrotllar una taula redona sota el títol “Els conflictes en l'escola: prevenció i intervenció”. En el col•loqui, moderat per Paz Lloria García, membre del departament de Dret Penal de la UV, van participar Carlos Caurín Alonso, del departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials de la UV, i María Isabel Viana Orta, del departament d'Educació Comparada i Història de l'Educació de la mateixa institució. Posteriorment, es va obrir un temps de debat per a fomentar la interacció amb el públic.
Més de mig centenar de ciutadans, entre ells professors, estudiants, funcionaris i membres del cos de Policia van aprendre les claus per a utilitzar, de forma responsable, els nous mitjans tecnològics i detectar, d'esta manera, el ciberassetjament. Segons el regidor d'Educació, Pau Bosch, “el consistori d'Almussafes mantindrà una ferma voluntat de celebrar més jornades formatives que ens permeten crear una societat molt més humana i lliure d'este tipus de maltractament i de violència entre iguals”. D'altra banda, Bosch va agrair la confiança depositada per la Universitat de València a Almussafes. “Des de l'Ajuntament, agraïm l'interés en el municipi mostrat per la institució i ens brindem a una major implicació en el futur”, va sostindre.
Ajuntament d'Almussafes
 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.