Més de 700 espectadors han seguit el muntatge de Bernat i Baldoví del Taller de Teatre de Sueca

Miércoles, 22 de junio de 2016 | e6d.es
• En esta edició, la huitena, han estat vora una vintena d'alumnes amb una mitjana d'edat entre els 17 i els 70 anys
El Taller Municipal de Teatre de Sueca ha finalitzat este diumenge les representacions de la seua 8a Mostra de fi de curs. Més de 700 espectadors han passat per les butaques del Centre Municipal Bernat i Baldoví al llarg dels quatre dies en què ha estat en cartell el muntatge amb dues obres, precisament, de l'autor suecà Josep Bernat i Baldoví, “La tertúlia de Colau” i “El Virgo de Visanteta”, sota la direcció de Carles Royo, qui ha estat alhora professor del grup.
Un total d'onze alumnes han participat en esta mostra, d'alguns veterans i d'altres nous en el taller. “En la mostra de fi de curs es posa de manifest que tant uns com altres van aprenent i millorant en tots els aspectes, presència, veu, memòria i visceralitat” ha assenyalat el professor del taller i director, Carles Royo, en referència a l'evolució dels seus alumnes.
En esta ocasió, el grup ha apostat per oferir al seu públic allò que ha anomenat una “Gran vetlada baldoviniana”. El Taller Municipal de Teatre de Sueca ha lligat estos dos textos de Bernat i Baldoví per al muntatge de fi de curs, un treball que segons apunta Royo no ha resultat difícil per la semblança entre els personatges, la temàtica i les estructures de les dues històries. Els dos textos mostren la vida d'un món rural de l'època perfectament idealitzat, on els personatges costumbristes són tractats de forma satírica per l'autor. Els seus escrits reflecteixen el problema econòmic del camp valencià i un escepticisme irònic pel que fa a les institucions constitucionals i administratives de l'època.
El director també s'ha mostrat molt satisfet per la bona acollida per part del públic. “Des de la cabina escolte al públic atendre en silenci, riure tímidament i també fer fortes rialles, comentaris... Això em fa pensar que estan atents i gaudint de l'obra, i sempre, a cada muntatge, ens donen el major dels premis, els seus aplaudiments i això emociona moltíssim” ha apuntat el director que ha assegurat també que és un goig actuar cada any per un pública tan “format” com a espectador com és el suecà.
El regidor de Cultura, Vicent Baldoví,  ha estat alhora un dels alumnes i intèrprets en esta edició del taller i la mostra de fi de curs. “Ja van quatre anys que forme part d'este grup i cada edició estic més content. El taller és una oportunitat única per tots aquells veïns que ens estimem el teatre i volem iniciar-nos o formar-nos en este art, per això des de l'Ajuntament de Sueca continuarem apostant per esta iniciativa”. Un any més el Taller Municipal de Teatre de Sueca tanca amb èxit el curs. En esta edició,  la huitena, han estat vora una vintena d'alumnes amb una mitjana d'edat  entre els 17 i els 70 anys.  
Ajuntament de Sueca