Mayor exigix que no es tanque el centre d'hemodiÓlisi de Cullera

Martes, 30 de diciembre de 2014 | e6d.es
• El portaveu socialista i candidat a l'alcaldia atribu´x la decisiˇ a les retallades del Consell i denuncia la incompetŔncia de l'alcalde per a evitar la desapariciˇ del servici

El portaveu municipal dels Socialistes de Cullera, Jordi Mayor, ha exigit hui a la Generalitat Valenciana que mantinga obert el centre d'hemodiàlisi de la localitat després de conéixer-se el tancament de les instal·lacions a partir de demà amb caràcter definitiu.
El líder socialista i candidat a l'alcaldia atribuïx esta mesura a les retallades en sanitat que al llarg dels últims anys ve aplicant el Govern autonòmic del Partit Popular i ha lamentat que des de l'equip de govern de Cullera no s'haja fet absolutament res per a evitar la pèrdua del servici,  que durant els mesos d'hivern atén a una quinzena de pacients, però que en època estival poden arribar al centenar. Estos han d'acudir tres vegades per setmana per a rebre tractament i ara hauran de desplaçar-se fins a Alzira.
Mayor ha denunciat que l'alcalde, Ernesto Sanjuán
, no s'haja assabentat fins ara del tancament i li ha demanat que faça les gestions necessàries per mantindre obert el centre Cediat. “Si vosté pinta alguna cosa en el PP, faça el que calga perquè Cullera no es quede sense este servici sanitari”, li ha exigit Jordi Mayor.
El portaveu municipal socialista considera que “una vegada més, el PP autonòmic torna a prendre decisions que perjudiquen i discriminen als veïns de Cullera i a les persones que més patixen davant la passivitat d'un equip de govern local que ni està ni se li espera i que és incapaç de defensar els interessos dels seus ciutadans com és la seua obligació”.
Mayor ha valorat que després de més d'onze anys de governs del PP en l'ajuntament “Cullera queda en una situació ruïnosa, endeutada fins a les celles, amb la taxa d'atur més alta de la seua història, amb un turisme estancant, sense polítiques socials per a les persones i amb retallades en sanitat i educació”.
“Afortunadament, en 2015 tenim l'oportunitat de tancar esta etapa negra en la nostra història i llevar de la poltrona als que han governat només per a ells i en contra de la gent”, ha afegit, al mateix temps que ha defensat que els Socialistes de Cullera compten amb un projecte de ciutat fet pels ciutadans que aporta solucions reals als problemes que deixa el PP.

El centre de diàlisi de Cullera és privat encara que durant els últims anys havia treballat estretament amb el Departament de Salut de la Ribera. Des de l'hospital han decidit que a partir d'ara tots els pacients es traslladen fins a Alzira per a rebre el tractament. Amb el seu tancament, la localitat torna a perdre una nova prestació bàsica per a la qualitat de vida dels seus veïns.
PSPV-PSOE de Cullera