Massiva participació dels veďns en el 'Sopar Popular i de Quintes Fira i Festes d’Alberic 2018'

Viernes, 29 de junio de 2018 | e6d.es
• Vora 1.100 alberiquenys ompliren la plaça de la Constitució en un sopar de veďnat a la fresca

 
En la nit del 28 de juny del 2018, organitzat per la Comissió de Fira i Festes i Patrocinat per l’Ajuntament d’Alberic, la plaça de la Constitució, va ser l’escenari per a celebrar el tradicional Sopar Popular i de Quintes, que es celebra en la Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere
Algunes quintes com les del 69, 79 i 80, estigueren lluint la seua camiseta amb frases i alguns recordatoris per als quals ja no estan, quadrilles d’amics de totes les edats, alberiquenys que viuen fora i s’ajunten en els del poble per a assaborir del sopar junts.
La Comissió de Festes, amb el seu president i regidor, David Garcia, Regina de Fira i Festes 2018, Belen Flores i Festers i Festeres, Josep Puig, 1r tinent d’alcalde. Núria Salom, regidora de Festes. Liliana Palència, regidora i 3a tinent d’alcalde, foren els que repartiren la picadeta per les taules i l’entrega de l’entrepà i botella d’aigua, als que havien adquirit el tiquet, per 3 euros, també havia muntat una barra on podien adquirir la beguda fresca.
Toño Carratalà, alcalde d’Alberic, va estar present, saludant als veïns/veïnes, i ajudant en el que podia, amb un somriure de satisfacció per vorer com estava de plena la plaça del poble d’Alberic.
La Policia Local va ser l’encarregada de regular el tràfic, així com estava present una ambulància Tècnic Sanitària.
Nit amb bona temperatura, per rememorar els sopars que es feien al carrer entre veïns del mateix carrers, amics i familiar, on en finalitzar el sopar anaven a passar-ho bé, rememorant les cançons de Raphael, amb l’espectacle, “Digan lo que digan”.
Josep Puig, al costat de David Garcia, ens comentaren la seua satisfacció per la quantitat de veïns/veïnes, i “és un orgull de poble, vorer junts en aquest sopar, com abans es feia en els carrers i comentaven el que passava en el poble, les novetats familiars o com anaven les collites, el temps que feia, o com no, criticar algunes decisions municipals.”
Tradicions, cultura, festa, reencontre de familiars i amics, recordatori de què es feia abans en les festes per part dels més majors, és el que fa que un poble, Alberic, com tants altres pobles de La Ribera, les mantinguen vives.
Eduardo Sala, text i fotos


 

._000536


._000517