Mar Morán guanya el primer premi absolut del IV Concurs Internacional de Canto “Martin i Soler” de Polinyà de Xúquer

Miércoles, 28 de abril de 2021 | e6d.es
• En una final vibrant i intensa en la qual van participar huit cantants d'altíssim nivell

._000748
La soprano Mar Morán guanya per unanimitat el primer premi absolut del IV Concurs Internacional de Canto “Martin i Soler” de Polinyà de Xúquer dotat de 3.000 €, en una final vibrant i intensa en la qual van participar huit cantants d'altíssim nivell.
La guanyadora natural de Badajoz que va obtindre així mateix el Premi Fi de Carrera de l'Escola Superior de Canto de Madrid al novembre de 2020, va realitzar un recital impecable que va posar les coses molt difícils a la resta de finalistes, pese al gran nivell aconseguit per tots.
El segon premi va ser atorgat a la soprano leganense Rosa María Gomáriz i el tercer al tenor brasiler Matheus Pompeu.
El premi extraordinari a la millor interpretació d'obra de compositor valencià va anar a parar a la soprano russa Anna Kabrera.
La IV edició del concurs presenta com a novetat una nova modalitat de premi extraordinari a la millor interpretació d'obra composta per dona compositora.
Aquest nou guardó rep el nom de “Premi Claudia Montero” en honor a la recentment morta compositora a qui el concurs va encarregar una obra en la seua edició anterior, i ha sigut atorgat al contratenor ucraïnés Konstantin Derri.
Entre el públic que va poder assistir a la final es trobava la soprano valenciana guanyadora de la primera edició del concurs, Belén Roig qui afirma que “guanyar el concurs va ser un gran pas en la meua trajectòria i d'ací van sorgir diversos projectes importants que van ajudar a consolidar la meua carrera, a més de suposar una magnífica experiència”.
El concurs celebrat del 23 al 25 d'abril en el Centre Cultural Ausiàs March de Polinyà de Xúquer amb totes les mesures de seguretat, compta amb l'auspici de l'Ajuntament de la localitat i és coordinat pel Centre d'Investigació i Difusió Musical TEMPUS dirigit per la musicòloga i directora Marian Rosa Montagut.
Sent aquesta la seua quarta edició, els premis s'han incrementat considerablement des dels seus inicis gràcies a patrocinis privats i públics, superant els 6000€ en l'actualitat. El principal objectiu del concurs és descobrir, potenciar i secundar joves promeses del cant líric.
El jurat de la present edició ha estat compost per la Catedràtica de cant, Ana Luisa Chova, la directora de l'acadèmia Allegretto Vedat Katia Cabrera, la presidenta de Halac Artis Désirée Halac, l'exsecretari de la Societat Filharmònica de València José Lapiedra i el regidor de cultura de l'Ajuntament Joan Nogueroles.
Ajuntament de Polinyà de Xúquer
 


 

._000690

._000772