Maldonado i Murcia vencen en la prova reina del Trail de Tous

Martes, 8 de octubre de 2019 | e6d.es
• La competició formava part del Circuit de Trail de la Ribera i la Canal de Navarrés, que viurà la seua pròxima cita amb el trail de Sellent del dia 20

._000625

._000604
Centenars d'atletes es van donar cita en una nova edició del trail de Tous, que recorre bona part de l'extens terme municipal de la localitat riberenca. La competició formava part del Circuit de Trail de la Ribera i la Canal de Navarrés, que viurà la seua pròxima cita amb el trail de Sellent del dia 20. A Tous, en la categoria regna, el màxim protagonista va ser César Maldonado Arias (del club Pioners de Sud-Amèrica), que va sumar la victòria amb un temps total d'1 hora, 43 minuts i 22 segons en la mitja marató de muntanya que va recórrer el terme municipal de Tous, amb una mitjana de 4.55 el quilòmetre. El podi el van completar Rober Martínez García i Paco Gil Sanchis, tots dos del Trail Serra Vernissa. Altres esportistes destacats també van ser Melchor García, Felipe Machí, Juan José Fos, Ricardo Silla, Juan Miguel Badimón, Isidro Horcas o Paco Caro, que van completar la classificació entre els deu primers. Per part seua, en la modalitat femenina, va destacar Sandra Murcia Soler, del KM3 Xàtiva. La corredora va ser la primera en meta i a més va acabar en la quinzena posició total, un lloc molt destacat. Va completar el circuit en 2 hores, 7 minuts i 41 segons. Van completar el podi Begoña Collado i Sonia Guillem, mentre també van estar entre les primeres classificades Natalia Clari, Chus Montagud, Carmen Barbastre, Amparo Piles, Loles Gutiérrez, Mar Ordóñez o Emília Samblás.
  Per part seua, en la modalitat de 14 quilòmetres, la victòria va ser per a Ximo Martínez Belda, del Trail Serra Vernissa. El va acompanyar en meta el seu company Vicent Soler, mentre va completar el podi Toni Gallart, del Crespo Runners. El guanyador va invertir 1 hora, 6 minuts i 30 segons, a una mitjana de 4.31 el quilòmetre. Van estar també entre els primers Axel Boronat, David Puig, Assier Sanchis, Luis Manuel Pedrós, Guillermo Mínguez, Tomás Mengual i Blas García. Entre les dones, la més ràpida va ser Oreto Martínez Caballero, del club Alejandro Sanz. Amb el seu magnífic registre d'1 hora, 14 minuts i 52 segons va aconseguir el millor nové temps total. La seua companya d'equip Paula Sáez va ser segona i la independent Marta Sánchez, tercera. Van estar entre les deu primeres Ana Simeón, Leo Villaescusa, Mónica Hernández, Carmen Mata, Celia Moreno, Ana Alemany o Toñi Blesa. Els primers classificats en la caminada de 14 quilòmetres (encara que sense caràcter competitiu) van ser Vicente Talens, Antonio Ripoll i Josep Clari.