L’Orfeó Universitari clou la Setmana de Cambra de Montserrat

Domingo, 28 de julio de 2019 | e6d.es
• Una versió fidedigna del Rèquiem de Mozart fa de teló final a l’edició d’enguany
._000462
La plaça de l’Església de Montserrat, va estar testimoni ahir en la nit, de la cloenda de la 39ª edició de la Setmana Internacional de Música de Cambra, en una vetllada que va estar protagonitzada pel saber fer de l’Orfeó Universitari de València; una formació amb un munt d’experiència que fa d’exemple a altres agrupacions de smeblant factura.
L’origen d’aquesta agrupació coral, sorgeix l’any 1947 i es tracta d ela formació coral més antiga del conjunt d eles terres espanyoles i un dels motors principals de la cultura valenciana i de la música coral en particular.
A la vetllada que es va viure anit a Montserrat, l’Orfeó Universitari de València desenvolupà amb mestratge, el Rèquiem de Mozart, una versió que van impressionar tant i quant el públic assistent a la cloenda de la programació prevista per a enguany.
Però a més d’això, es va poder entreveure com l’objectiu del grup, va més enllà del merament musical i fa una aportació de beneficis socials a través del seu compromís per l’excel·lència, qüestió que es corroborà amb la proposta realitzada conjuntament amb un quartet de corda provinent de l’Orquestra d ela Universitat.
D’aquesta manera, es clou la Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat, després d’haver assistit al concert l’Orquestra Simfònica de Tavernes de la Valldigna; al viatge dels son del piano a quatre mans de la mà Alvaro Campos i la pianista japonesa Akiko Sakai; a la proposta promoguda pel Quintet Casulana”; a les històries de dones reals oferida per l’Ensemble Nacional Musax; a la conjunció de clàssics i compositors actuals que va fer divendres l’Ensemble Estudi Obert i, finalment aquest magnífic Rèquiem de Mozart interpretat per l’Orfeó Universitari.
Per al regidor de Cultura de l’Ajuntament de Montserrat “s’ha procurat fer possible un any més aquesta edició i, encara no ha acabat, que ens trobem dissenyant la que es desenvoluparà l’any vinent”.
XXXIX Setmana de Música de Cambra de Montserrat
 

 

._000500