Lliurament de la Medalla d'Or de la Ciutat de Sueca a l'exboxejador olímpic Fernando Riera i Ros

Jueves, 28 de abril de 2016 | e6d.es
• El consistori retrà homenatge a Riera este dijous, 28 d'abril, a les 20 hores, al Saló de plens de l'Ajuntament de Sueca, el mateix dia en què celebrarà el seu 76 aniversari

._000349
 

._000246
 
L'Ajuntament de Sueca va aprovar en el passat ple de març atorgar la Medalla d'Or de la Ciutat de Sueca a l'exboxejador olímpic suecà Fernando Riera i Ros. Amb este distintiu, el consistori busca reconéixer no només la trajectòria esportiva del suecà sinó també i alhora la gran tasca humana i social que ha realitzat.
Fernando Riera Ros, de família treballadora i humil, naix a Sueca el 21 d'abril de 1940, sent el tercer de cinc germans. Riera s'inicia en l'esport de la mà del preparador local i descobridor Dimas Vazquez, l'avi de l'actual portaveu del grup municipal socialista, a finals dels anys 50. Després d'aconseguir el títol de Campió d'Espanya en la categoria de pes lleuger va realitzar nombrosos combats internacionals amb la selecció espanyola  de boxa amateur. El 1960 Riera aconseguix participar als Jocs Olímpics de Roma, on va coincidir amb altres esportistes de la tallada de Classius Clay, més consegut com a Mohamed Ali, o fins i tot la reina Sofia, que participava per Grècia en la modalitat de vela.
Omplia de gom a gom estadis, teatres, sales, places de bous, poliesportius... I després d'una dilatada, reeixida i llarga carrera decideix deixar la pràctica professional als 28 anys, tot i que la seua vida mai ha deixat d'estar lligada a l'esport i a la boxa.
Sabedor dels beneficis de l'esport per a la salut i per combatre l'actitud i les conductes incíviques d'alguns joves que coquetejaven amb les drogues, als anys 80 decideix dedicar-se a la docència esportiva de la boxa, obtenint el 1986 el títol nacional d'entrenador. El consistori retrà homenatge a Riera este dijous, 28 d'abril, a les 20 hores, al Saló de plens de l'Ajuntament de Sueca, el mateix dia en què celebrarà el seu 76 aniversari. 
Ajuntament de Sueca