L'Exposició del Ninot de Cullera tanca després de rebre mes de 2.000 visitants

Miércoles, 15 de marzo de 2017 | e6d.es
• La mostra que s'ha pogut vore en la Casa de l'Ensenyança ha atret turistes i veïns de la localitat

._000438
Per segon any consecutiu l'Exposició del Ninot de Cullera s'ha celebrat en la recuperada Casa de l'Ensenyança i l'èxit de participació ha sigut notable. Al voltant de 2.000 persones han passat per este recinte per a vore les figures més destacades de les Falles d'enguany.
Els visitants han tingut l'oportunitat de conéixer de primera mà els guanyadors del premi al millor ninot gran i infantil, que enguany ha recaigut en les comissions Sant Antoni de la Mar i Passeig-Mercat, respectivament.
El regidor de Falles, Javier Cerveró, ha valorat positivament l'«alta participació» en l'exposició que organitza la Junta Local Fallera de Cullera (JLF) i considera «tot un encert» que la mostra se celebre en la Casa de l'Ensenyança, espai que alberga a més el Museu Faller de Cullera.
Per la seua banda, l'edil responsable de la Casa de l'Ensenyança, Amparo Jover, ha posat en relleu l'alta afluència turística registrada enguany: «Han passat grups de turistes bastant importants. Recentment, hem rebut a una caravana de més de 100 dones procedents de Lebrija i també han sigut molts els estrangers que s'han acostat fins a la mostra».
Altres col•lectius, com els escolars de la població, també han tingut l'oportunitat de gaudir de l'art faller, que ara ja passa a exposar-se en el carrer amb l'inici de la plantà, els treballs de la qual està previst que s'inicien durant la jornada de hui una vegada s'han retirat les alertes meteorològiques que havien posat en entredit l'inici de les festes del foc.
 
El centre, per als vianants
En este tret d'eixida de les Falles 2017, l'ajuntament ha emés hui un bàndol de l'alcaldia en el qual ordenen fins al 19 de març una sèrie de mesures enfocades a la conversió en zona de vianants dels carrers del centre per a facilitar el muntatge dels monuments i el flux de visitants.
Concretament, es talla a la circulació el Pati de l'Església i s'habilita doble sentit de circulació per als veïns que resideixen en el carrer Mur d'Ànimes i adjacents, part superior de la Plaça de la Verge (Mercat) i Barri del Pou. Els conductors veïns d'estes zones podran eixir de la mateixa per la Plaça de la Verge (part oest del Mercat) i pel Pati de l'Església direcció al carrer de Dalt.
D'altra banda, el Passeig Doctor Alemany i la Plaça de la Verge (façana principal del Mercat), es tallen al trànsit des dels carrers per les quals s'accedix, prohibint-se l'aparcament.
Ajuntament de Cullera