L'exposiciķ itinerant 'Exili Ilˇlustrat' de l'IVAJ estarā al febrer en l'Institut d'Educaciķ Secundāria Alcalans a Monserrat

Jueves, 4 de febrero de 2021 | e6d.es
• Consta de 36 ilˇlustracions de 36 personatges que van marxar a l'exili i acosta la situaciķ actual de les persones refugiades

._000785
Del 2 al 8 de febrer arribarà a l'Institut d'Educació Secundària (IES) Alcalans en Monserrat; del 9 al 15 de febrer a la Biblioteca Municipal de Godelleta ; del 17 al 26 de febrer a l'IES El Corriol de la Pobla de Vallbona i del 18 al 25 de febrer al Casal Jove d'Onda.
La iniciativa 'Exili Il·lustrat'es vincula amb la memòria democràtica i, al mateix temps, convida a una reflexió sobre les persones refugiades en l'actualitat, que fugen de les guerres, la intolerància, les catàstrofes o de la fam.
L'exposició és una galeria de 36 vides dibuixades per 36 il·lustradors i il·lustradores dels més variats estils, que representen a personatges que van marxar a l'exili entre les quals es troben Rafael Alberti, Manuel Azaña, Luis Buñuel, Clara Campoamor, Antonio Machado o Juan Negrín, entre altres.
La mostra, amb il·lustracions de cos sencer i dimensions quasi reals, presenta a rellevants personalitats obligades a marxar d'Espanya i a refugiar-se en altres països.
Exili I·lustrat' va nàixer de la col·laboració del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, comissariada per MacDiego, com un homenatge als més de 500.000 homes i dones, la majoria vides anònimes, que es van veure obligades a abandonar el territori espanyol en acabar la Guerra Civil.
A més, a través de la sèrie 'M'importa d'Educació en Valors', s'acompanya amb una guia didàctica explicativa de les biografies i de sensibilització sobre les persones refugiades en l'actualitat.
Ajuntaments, entitats socials, centres educatius i centres juvenils interessats a acostar tant l'exposició 'Exili Il·lustrat'com '*Noemtoqueselwhatsapp' poden sol·licitar-ho telemàticament a través de la web del programa.
La programació de l'exposició itinerant està condicionada per la situació provocada per la COVID-19 i les mesures sanitàries vigents.
Generalitat Valenciana

._000410

._000626