Les partitures de Vivaldi enamoren Montserrat en la penúltima audició de la Setmana de Cambra

Sábado, 29 de julio de 2017 | e6d.es
• “Ensemble Praeteritum” ha estat el grup responsable de fer realitat la presència de les composicions de l’italià del segle XVIII


Set han estat els concerts d’Antonio Vivaldi, que “Ensemble Praeteritum” va oferir a l’auditori reunit la nit del divendres 28 de juliol a la plaça de l’Església de Montserrat, lloc en que cada nit es desenvolupa la 37ª Setmana Internacional de Música de Cambra.
Pablo Suárez  Calero i la resta del septet que configura aquesta agrupació, van saber atrapar l’auditori i fer-lo partícip mitjançant contrastos dinàmics i expressius, cadències i un ampli color de so, que atorga a les partitures triades, una bellesa especial i personal.
No debades, els integrants d’aquest Ensemble, disposen d’estudis especialitzats a diversos punts de l’Estat espanyol, però també a Alemanya, Itàlia i Bèlgica amb mestres de reconegut prestigi. En aquest context, Pablo Suárez va declarar: “l’educació és la clau per a dignificar la música i què aquesta forme part de la societat”.
Tothom es va adonar del conjunt del treball del grup, que disposa d’una coherència i honestedat apassionant, capaç d’emfatitzar temps molt ràpids, amb línies de baix especialment denses, juntament amb  harmonitzacions lleugeres i atacs estripats amb aire percussiu.
Per a hui dissabte, última sessió d ela 37ª Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat, hi ha prevista l’actuació de la “Camerata de Múrcia”, una formació que ha desenvolupat una brillant tasca artística composta per un grup de joves intèrprets professionals i innovadors, formats als centres de més prestigi artístic d’Europa.
Gabinet de premsa - Alba Campos Campos