Les obres de Vidal Canet a Carcaixent augmentaran les places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda

Viernes, 15 de noviembre de 2019 | e6d.es
• Esta setmana s’ha procedit a una poda intensa dels tarongers per facilitar el pas de la maquinària i millorar el traçat dels arbres

._000731
S’han iniciat les obres de millora de l’Avinguda Vidal Canet amb les que està previst un canvi en la imatge d’una de les principals vies de la ciutat amb la millora de les voreres i la substitució del paviment. La remodelació permetrà la millora de la visibilitat i la seguretat de les persones vianants, augmentar el número de places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda i la instal•lació d’aparcaments per a bicicletes en tots els encreuaments de l’avinguda.
En estos moments ja s’han remodelat les «orelles» de les voreres del primer tram de l’avinguda, concretament les que abasten des del Carrer Gandia fins el Carrer Escrivà Maseres. L’objectiu que es planteja des del consistori és l’adaptació dels espais perquè siguen totalment accessibles eliminant-se els canvis de rasant en els itineraris de vianants convertint tot l'espai de l'avinguda totalment accessible.
Per altra banda, la remodelació de les voreres permetrà millorar la visibilitat a l’hora de creuar el carrer.  Actualment esta no queda garantida en alguns punts per la configuració de les orelles i els passos de vianants derivada de la improvisació que s’ha seguit en les diferents actuacions urbanístiques que s’han fet en esta avinguda, una de les més cèntriques i transitades de Carcaixent.
L'ampliació de les voreres suposa una superfície total pavimentada de 2055 m2.  Per al bon desenvolupament dels treballs ha sigut necessària la poda dràstica i controlada dels tarongers de l’avinguda per facilitar el pas de la fresadora i evitar que trenque les branques de forma irrecuperable. Aprofitant esta necessitat, el personal tècnic ha considerat oportú intervindre de forma intensiva en els arbres per millorar el traçat de l’estructura.
A banda, s'aprofitarà per renovar part de les instal•lacions de subministrament d'aigües potables, tant en el canvi de canonades com en la instal•lació de dispositius de sectorització del circuit per tal de controlar les fugues. Açò permetrà acabar amb les fuites incontrolades, millorant la eficiència de la instal•lació i reduint els costos per a la població.
En finalitzar les voreres, s’actuarà sobre la calçada per tal de millorar el paviment eliminant els desnivells i enfonsaments que s’han localitzat en estes zones molt deteriorat per l'ús diari del trànsit així com també la degradació en la unió de materials de diverses procedències. La superfície d’asfaltat és de 9.000 m2 en total i les obres inclouen l'alçament d'embornals, pous, pous de telecomunicacions fins a nova cota a més de la reposició de la senyalització horitzontal.
Lluís Candel, regidor de Territori de l’Ajuntament de Carcaixent, destacava la necessitat d’una actuació d’este tipus en una de les principals vies de la localitat, «Vidal Canet és un dels carrers més transitats diàriament per vehicles i persones i per tant, era responsabilitat de l’administració intervindre per evitar situacions molt perilloses». El regidor també ha destacat que el disseny de l’avinguda prioritzava l’espai dels cotxes respecte les persones «per a millorar la seguretat i accessibilitat dels vianants, hem hagut de retallar espai d’asfalt que, en les cantonades ja es trobava inutilitzat». «En acabar les obres – ha afegit- Vidal Canet presentarà un aspecte més amable, pensat per a les persones vianants i als reptes que obliga la mobilitat» . Lluís Candel ha demanat comprensió i col•laboració als veïns i veïnes per les molèsties que es pugen ocasionar durant el transcurs de les actuacions. 
Ajuntament de CarcaixentOFICINES RECOMANADES DE CAIXA POPULAR A LA RIBERA


        

        
._000006