Alginet trau endavant la proposta que rebutja la nova la llei de l'avortament

Sábado, 1 de febrero de 2014 | e6d.es
• La moció va eixir endavant amb 14 vots a favor, 1 en contra i 1 abstenció

Al primer plenari de l'any celebrat ahir per al nit a l'Ajuntament d'Alginet, l'equip de govern format per Compromís, PSPV, Socialistes d'Alginet i IdEA van presentar una proposta de resolució en defensa de la lliure decisió de les dones i en contra de la nova regulació de la interrupció voluntària de l'embaràs.
Per a l'equip de govern la nova regulació de la Interrupció Voluntària de l'Embaràs proposada pel PP " serà una de les lleis d’avortament més restrictives del món occidental, de manera que Espanya serà el primer país que quan legisla sobre l’avortament retrocedeix. Perquè açò suposarà un retorn al passat, fins i tot més enllà de la primera llei de l’any 1985, i que les dones espanyoles que vulguen avortar tinguen dues opcions, avortar fora d'Espanya, si tenen recursos per a això, o bé avortar a Espanya en condicions de clandestinitat amb el consegüent risc per a la seua salut i la seua vida".
A la proposta s'argumentava "que les lleis restrictives d’avortament no redueixen el nombre d’avortaments, només incrementen el nombre de dones mortes o que perden la seua salut perquè avorten en la clandestinitat i en condicions insalubres. Si aquesta tan anunciada reforma ix endavant és segur que s’estaran llevant dos drets a les dones: el de la lliure decisió i el de la salut". Al text presentat per l'equip de govern s'afirmava que "l'actual legislació de terminis és la més estesa entre els països de l’entorn europeu, molts d’ells governats per partits conservadors. Si el PP aprova aquesta reforma Espanya serà junt amb Malta, Irlanda i Polònia un dels països més restrictius en la seua regulació de l’avortament, i l’únic que ha modificat la seua legislació per a fer-la més restrictiva".
Per a Compromís, PSPV, Socialistes d'Alginet i IdEA "no hi ha raons socials, jurídiques, metgesses, que justifiquen la reforma que planteja el Govern d’Espanya, tan sols congratular-se amb els sectors més ultraconservadors i l’actual jerarquia eclesiàstica del nostre país, oblidant el compromís social i democràtic de governar per a la immensa majoria que no demana que es modifique l’actual llei". Per tot aixó es demanava al Ple municipal que es reconeguera la maternitat lliure i decidida, sol·licitar al Govern d'Espanya la retirada de l’avant projecte de reforma de la llei de l’avortament anunciada pel ministre Gallardón, rebutjar la regressió que suposaria la seua aprovació i notificar aquest acord a la presidència del Govern espanyol i a la de la Generalitat, així com als grups parlamentaris de les Corts espanyoles i valencianes.
Amb aquest document, Maria Jose Martinez de Socialistes d'Alginet argumentava que " és una aberració que algú tinga que decidir per mi o per qui siga el dret de ser o no ser mare. Al principi quan es va aprovar la llei i es deia que els avortament augmentarien cal dir que van baixat un 12 %. Ara amb la nova llei baixaran per que no es registraran ja que qui puga pagar-se el viatge anirà com antigament es feia a estudiar un mes a Londres. A més tampoc es permetrà els avortaments si hi han malformacions, es a dir no hem permetran que jo puga decidir si vullc tindre un fill amb malformacions però desprès quan el meu fill vinga al món també estan ficant-me el copagament en les prestacions". Martinez tancava la seva intervenció dient que " deuríem ocupar-nos mes dels que estan vius i els que estan per vindre ja vindran si les dones heu decidim".
Per la seua banda, Amparo Mendez del grup PSPV i regidora de la Dona i Serveis Socials defensava la moció " per què la llei que hi ha actualment és una llei de terminis i considerem que respecta la llibertat i no obliga a ningú,cadascú tria el que vol fer i en canvi en la llei que planteja el PP és una llei basada en els suposats, que acurta les possibilitats i sí que obliga". Mendez afirmava que " ser pares és una responsabilitat on tens drets i obligacions i crec que al menys han de deixar-nos decidir com eres i quan eres mare".
El portaveu del PP, Vicente Rosa en la seua intervenció explicava que " en esta llei que vol traure el Partit Popular, hi ha moltes discrepàncies en tots els col·lectius i cal dir que ara és un projecte de llei que està estudiant-se i és el moment de polir-la i per tant des de el PP d'Alginet donem llibertat de vot als regidors per a què cada un vote a consciència en esta moció".
Gloria Arnadis, portaveu del grup Gent d'Alginet argumentava que "és un tema polèmic que alça polseguera. Afecta a un gran nombre de persones. En este moment no és un projecte de llei, és un avant projecte i vol dir que encara es pot modificar". Arnandis explicava que " s'ha passat de la llei de terminis a la llei de suposats i per tant Gent d'Alginet no donarà suport a esta moció en primer lloc perquè és un avant projecte de llei i està a tenor de canvis i modificacions i per què en la moció sols es diu que es retire i poc més". Arnandis tancava la seua intervenció dient que " com a mare em pareixeria molt be que s'anul·la la possibilitat que una xiqueta de 16 anys puga anar a avortar per ella mateixa sense permís del pares".
La moció va eixir endavant amb 14 vots a favor, 1 en contra i 1 abstenció.
Ajuntament d’Alginet