| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 25/07/2015

POBLACIONS » Algemesí » Social

L’associació valenciana d’Amics del Camí de Santiago celebra la seua festa anual a Algemesí

L’alberg d’Algemesí pertany al camí del Llevant i este any ha repartit ja 300 credencials



._000338

 


._000246
 
L’associació valenciana d’Amics del Camí de Santiago ha triat Algemesí per a rendir tribut al patró compostel•là el dissabte 25 de juliol. Entre els actes programats destaca la inauguració, a les 18.30 hores, d’una exposició fotogràfica sobre el camí valencià en el Museu Valencià de la Festa, després d’una sèrie d’activitats en la ciutat.
Segons fonts de l’associació valenciana, “en el que portem de 2015, s’ha registrat un increment d’un deu per cent més que la registrada en el mateix període de l’any passat”. En la seua majoria, els peregrins de la ruta del Llevant del Camí l’inicien des de València, però “també hi ha persones que es van sumant, al llarg del recorregut, en poblacions com Algemesí, del qual l’alberg ha repartit ja 300 credencials”, han afegit.
Fa poques jornades, es produïa l’arribada del peregrí número 100.000 en 2015. Es tractava d’un peregrí que arribava a Santiago des d’una de les rutes menys conegudes: el Camí del Llevant. Una ruta de 1.202 quilòmetres, dividida en 42 etapes que parteix de la capital valenciana i discorre per poblacions de la província com Alfafar, Benetússer, Massanassa, Catarroja, Almussafes, Benifaió, Algemesí, Alzira, Carcaixent, Pobla Llarga, Manuel, Torre d’en Lloris, Xàtiva, Canals, Vallada, Moixent i LA Font de la Figuera. Després, continua per les províncies d’Albacete, Toledo, Madrid, Àvila, Zamora i Ourense fins a Santiago.
L’antiga ruta medieval que unia València amb la capital compostel•lana utilitzava camins romans com la Via Augusta, que discorre de nord a sud per la Comunitat Valenciana. Va ser reoberta i impulsada per l’associació d’amics del Camí de Santiago, en 1991, a partir de les investigacions d’Amparo Sánchez, documentada en el llibre: Presència de peregrins en l’Hospital General de València en el segle XVI  (1543- 1601).
El revulsiu per a la ruta va ser la creació, en el 2002, del primer alberg de peregrins en Algemesí. Esta és la primera parada oficial de la ruta, fi de la primera etapa València- Algemesí, i inici de la segona: Algemesí- Xàtiva. “Des d’eixa data assegura Palma Egido, regidora de Turisme de l’Ajuntament d ‘Algemesí hem assistit amb expectació al notable increment de peregrins que cada any discorre per la ruta en les comarques de l’Horta Sud, la Ribera i la Costera, que recorren els nostres carrers i camps i que pernocten en l’alberg municipal. És una ruta de futur a la que hem de prestar atenció perquè així ens ho indica la presència de turistes centreeuropeus, australians, japonesos, nord- americans, canadencs, coreans i altres nacionalitats, que descobreixen les nostres ciutats durant el seu pelegrinatge. Hem d’estar preparats i no desaprofitar l’ocasió d’explotar sosteniblement esta oportunitat de promoció per a la nostra ciutat, com així ens ho va indicar el gerent del Xacobeo de la Xunta de Galicia en una visita que va realitzar a Algemesí el passat mes de gener.
Ajuntament d' Algemesí
 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.