L'associació de Sueca 'Sportsa', premiada per la seua labor en pro de la integració social de les persones amb malaltia mental

Miércoles, 30 de septiembre de 2020 | e6d.es
• Junt al Premi en la categoria d'Integració Social, atorgat a Sportsa, es van entregar també guardons en les categories de: Esport Adaptat, Diversitat de Gènere, Esports Emergents i Ecosistema Esportiu

 

Dissabte passat, en l'edifici Veles e Vents de la Marina de València, va tindre lloc el lliurament dels II Premis a l'Esport Inclusiu que atorga Promis (Associació de Professionals del Món per la Integració Social), amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i la Fundació Esportiva Municipal de València. En ells, l'associació de Sueca SPORTSA, creada a l'empara de la Fundació SASM, va ser distingida amb un d'estos guardons, que reconeixen l'esforç d'entitats, institucions i professionals de tota Espanya per la inclusió social en l'esport; en el cas de SPORTSA, de les persones amb trastorn mental greu.
En representació de l'entitat suecana premiada, van acudir Guillermo Nebot, patró de la Fundació SASM; David Marqués, president de SPORTSA; Pablo Soler, secretari de SPORTSA; i Vicent González, administrador i membre del patronat fundador de la Fundació SASM, qui va ser l'encarregat de recollir el guardó. L'acte va comptar amb la presència de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; la secretària autonòmica d'Esport, Raquel Tamarit; i el director general de l'Esport, Josep Miquel Moya.
Junt al Premi en la categoria d'Integració Social, atorgat a Sportsa, es van entregar també guardons en les categories de: Esport Adaptat, Diversitat de Gènere, Esports Emergents i Ecosistema Esportiu.
Segons els organitzadors, han sigut premiats projectes que han demostrat generar un impacte en la societat en la qual influeixen en cadascuna de les categories. A més, potencien els valors de l'esport inclusiu, com a esforç, respecte, compromís i perseverança. Per a això, s'ha tingut en compte l'historial d'organització d'esdeveniments i programes amb èmfasis en l'esport inclusiu.
L'associació SPORTSA, coneixedora de la creativitat i implicació dels centres i professionals que desenvolupen el seu treball en favor de les persones amb malaltia mental, va impulsar fa uns anys unes competicions i premis esportius amb la intenció de contribuir a la difusió de totes aquelles accions, programes esportius i de promoció de la salut, a nivell autonòmic, que milloren el desenvolupament de la qualitat de vida i integració de les persones amb malaltia mental i de les seues famílies.
SPORTSA