L’assemblea oberta elegeix els 5 primers candidats de la llista electoral de Compromís per l’Alcúdia

Martes, 29 de enero de 2019 | e6d.es
• Renovació, feminisme i joventut defineixen a la candidatura plural d’esquerres, feminista, valencianista i ecologista

._000509
El passat dijous l’Assemblea Oberta de Compromís per l’Alcúdia amb una assistència al voltant de 50 persones va elegir, per unanimitat, les persones que figuraran en els 5 primers llocs de la candidatura. L’Assemblea presidida per Paco Sanz, actual primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament i Pilar Huertas, regidora d’Educació, va aprovar la proposta de la comissió electoral de Compromís i va definir les línies fonamentals del programa.
La candidata a l’Alcaldia de Compromís a l’Alcúdia serà Vero Roig Casanoves, que va fer una intervenció en l’Assemblea, des de l’honestedat i el compromís, va ser molt ben rebuda pels participants. Vero Roig té 38 anys, va estudiar batxillerat científic i posteriorment va realitzar els estudis de tècnica de radioteràpia. Treballa a la Cooperativa Agrícola de l’Alcúdia des de fa 15 anys com a supervisora.
La candidata va manifestar que acceptava amb molta il·lusió el repte de convertir-se en alcaldessa de l’Alcúdia i que anava a estar molt assessorada per les persones que aquesta legislatura han representat a Compromís en l’equip de govern de l’Ajuntament. Vero va expressar que li preocupaven especialment els problemes de desigualtat de la dona, la situació de l’agricultura valenciana i la necessitat de comptar amb una educació i una sanitat públiques i de qualitat.
El número 2 de la llista l’ocuparà una dona amb una important trajectòria de treball polític i social. Mercé Sampedro, que forma part d’Esquerra Unida, i integrarà la candidatura de Compromís per l’Alcúdia amb ànim de sumar i aportar la seua experiència. És tècnica superior en integració social i educadora social. Treballa a Serveis Socials de Base amb dones en risc d’exclusió i fent prevenció de l'absentisme escolar. La seua major preocupació és la desigualtat. Opina que no hi haurà justícia social mentre les persones no tinguen les mateixes oportunitats de viure una vida plena. Forma part de la Junta Directiva d’Abraç, l’Associació d’amics i familiars de malalts d’Alzheimer.
Toni Montes, mestre d’audició i llenguatge, actualment treballa de permanent sindical de CCOO de l’ensenyament, ocuparà el lloc tercer a la llista de Compromís per l’Alcudia. Molt actiu, pertany a un fum d’associacions, com el Bloc Jaume I, del forma part de la seua Junta Directiva, els Dimonis Enroscats o la Butaca entre altres. Toni està especialment sensibilitzat amb  la lluita contra el canvi climàtic i la defensa de la nostra llengua i cultura.
La número 4 i tercera dona de la candidatura serà Carmen Miñana, psicòloga i educadora social, que treballa com a educadora d'Educació Especial al CEIP Blasco Ibáñez d'Alginet. Mamen és membre del Bloc Jaume I de l’Alcúdia, de l’Escoleta del Grup de Dansa de l’Alcúdia i del Grup de Dansa El Bolero de Guadassuar. Les seues inquietuds estan vinculades a la millora i benestar de la qualitat de vida de les persones més vulnerables del sistema educatiu.
Finalment Saül Ibáñez ocuparà el número 5 de la candidatura. Electricista de professió i treballador d’Istobal és amant de la cultura del poble i de l'esport. Li agrada participar en moltes activitats que fan al poble, formant part dels Dimonis Enroscats i de la rondalla del Grup de Dansa de l’Alcúdia. A Saül li agrada escoltar a la gent i intentar ajudar-los a solucionar els seus problemes. Igualment pensa que cal continuar lluitant per la nostra llengua i cultura.
Compromís per l’Alcúdia