L'anàlisi de les aigües residuals de Montserrat detecten la presència de restes de COVID-19

Viernes, 14 de agosto de 2020 | e6d.es
• L'Ajuntament insta a extremar les precaucions per part dels veïns i residents

 


Els resultats dels anàlisis realitzats en el clavegueram han tret a la llum la presència de restes de la Covid-19 a Montserrat. El pla d'anàlisi dissenyat per a una detecció primerenca del virus en la població ha llançat resultats positius en alguns dels anàlisis realitzats en aquesta setmana. Aquestes dades es van comunicar immediatament a la gerència del departament de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat en Torrent  i al responsable del centre de salut, de moment no s'han evidenciat pacients ingressats per aquest motiu. Des de l'ajuntament es va instar a reforçar les precaucions, davant l'evidència del risc de contraure la malaltia.
L' alcalde, Josep Maria Mas i Garcia, va ratificar que aquestes analítiques «estan relacionades amb casos en la nostra població i demostren que hi ha persones amb símptomes o sense ells, que tenen capacitat de contagiar, ja que excreten restes del coronavirus».
Per aquest motiu, Mas va insistir que és hora «de no baixar la guàrdia i ara més que mai fer tenim que fer cas de les recomanacions del departament Salut Pública en l'àmbit individual per a no contagiar-nos i que no ens contagien», com ara mantindre la distància social, l'ús de manera contínua de la màscara, desinfecció amb gel hidro alcohòlic i llavar-se les mans sovint.
Des de l'Ajuntament de Montserrat es demana a la ciutadania màxima responsabilitat, «perquè la transmissió de la malaltia no avance i puguem desfer-nos d'ella com més prompte millor», va afegir. Al mateix temps des del consistori municipal, en el seu interés per la salut dels veïns, ha decidit incrementar el volum de mostres d'aigües residuals en el municipi. 
Ajuntament de Montserrat