LĺAlc˙dia serÓ el primer municipi amb banc de llibres en Educaciˇ SecundÓria

Lunes, 20 de julio de 2015 | e6d.es
• El municipi destina 200.000 euros a ajudes de llibres i de transport

El Consell Escolar Municipal s’ha reunit per primera vegada per aprovar les festes locals i valorar el funcionament del Banc de Llibres en el passat curs.
La reunió va estar presidida per l’Alcalde de l’Alcúdia Andreu Salom, la regidora d’Educació Pilar Huertas i el representant de l’Ajuntament en el Consell Escolar Paco Sanz. Assistiren la totalitat dels centres educatius de la localitat, amb els directors i representants dels professors i de les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes.
El Consell va fer una valoració molt positiva del funcionament del Banc de Llibres a Educació Primària durant el passat curs escolar, el primer de la seua implantació. Aquest Banc de Llibres es va posar en funcionament en els cursos de 3r i 5é, mentre els alumnes de 1r i 2n rebérem els llibres corresponent i els de 4t i 6é reciclaren els del curs passat. Amb la implantació d’aquest Banc de Llibres, s’ha fet realitat la gratuïtat totals dels llibres d’escolaritat a l’Alcúdia. L’Ajuntament ha destinat 100.000 euros al Banc de Llibres de Primària.
Per al pròxim curs, el Banc de Llibres es completarà en els cursos de 4t i 6é, de manera que tota la primària disposarà de llibres gratuïts per als alumnes que podran ser utilitzats durant 3 o 4  cursos. Els alumnes de 1r i 2n, donat que treballen en el propi llibre, canviaran la majoria de llibres cada curs.
La novetat per al curs vinent, 2015-2016 serà l’ampliació del Banc de Llibres, per primera vegada a l’Educació Secundària, on els alumnes de 1r i 3r d’ESO dels dos centres educatius de l’Alcúdia rebran els llibres de les assignatures instrumentals. Amb aquesta finalitat l’Ajuntament ha ampliat en 20.000 euros la partida destinada a Banc de Llibres.
Segons Pilar Huertas, Regidora d’Educació, “l'educació en general i l’educació pública en particular, és una de les grans prioritats de l'Ajuntament de l'Alcúdia, i destina anualment distintes i importants partides a aquesta finalitat. L’educació és una ferramenta fonamental per al futur dels nostres xiquets i dels nostres joves”
Aquesta iniciativa permetrà donar compliment al principi de gratuïtat dels llibres de text, suplint les carències de l'anterior administració autonòmica; i es reafirma en la defensa de l'escola pública, de qualitat i en valencià, que ha de ser gratuïta, tal i com proclama la Constitució, la qual cosa comporta la gratuïtat dels llibres de text i el material didàctic escolar.
Ajuntament de l’Alcúdia