L’Alcúdia celebra el dia de l’arbre repoblant el Magre

Miércoles, 27 de febrero de 2019 | e6d.es
• Amb la col·laboració de la Fundació Limne foren 300 les espècies arbòries i arbustives plantades al llit del riu

._000509


._000256
 
Aquest diumenge al voltant de 200 persones participaren en el Dia de l’Arbre repoblant el llit del riu Magre amb espècies de bosc de ribera en una cita tradicional que enguany s’ha celebrat al riu per segona vegada. Una bona part dels participants arribaren al paratge del riu Magre en bicicleta, després de fer un recorregut de més de 5 km pel nostre terme. Amb la col•laboració de la Fundació Limne foren 300 les espècies arbòries i arbustives plantades al llit del riu. Es plantaren 70 joncs, 30 arundo micrantha, una espècie de canya autòctona, 48 celtis, 48 filirea, 48 baladres i 48 llentiscles, en distintes zones pròximes al riu.
L'any passat es van plantar distintes espècies de les quals han sobreviscut unes 80 plantes, un bon percentatge, que l'Ajuntament ha cuidat amb distints regs, especialment a l'estiu i també desbrossaments. Enguany s'espera que el percentatge de plantes que arrelen siga del 50%.
En arribar a l'esplanada que hi ha al costat de la zona d'oci del Riu Magre a l'Alcúdia, l'Ajuntament havia preparat una "picadeta", després de la qual el personal de Limne explicà als assistents com havien de plantar els arbres i arbusts. Els principals protagonistes de la jornada foren els xiquets que acompanyats pels seus pares i altres familiars es posaren a la tasca de plantar un arbre al qual col•locaren una cinta amb el seu nom al seu voltant.
El passat mes de novembre es va estrenar, al costat del riu, una reforma en profunditat de la Zona d'Oci, una actuació de quasi 50.000 euros, que està resultant tot un èxit i de la que estan gaudint moltes persones.
El regidor de Medi Ambient, Paco Sanz, va explicar que estàvem a l'espera de la tramitació des de Diputació d'un altre projecte de recuperació de la Senda del Magre, en els quasi 3 km de riu de l'Alcúdia, amb distintes actuacions, amb una inversió d'altres 50.000 euros. També que a partir de març entraran en vigor els contractes de manteniment i neteja dels dos espais naturals (Riu Magre i Corral de Rafel) a més dels 3 parcs de gossos (2 d'ells construïts recentment) amb els que es volen cuidar de veritat aquestes zones.
L'Alcalde de l'Alcúdia, Andreu Salom, va parlar de la importància de fer valdre el nostre riu, de gaudir d'ell, en bicicleta o caminant i animant als veïns i veïnes de l'Alcúdia a freqüentar aquest paratge, sempre amb el màxim respecte a l'entorn. L'activitat va comptar amb la inestimable col•laboració de la Fundació Limne, Creu Roja l'Alcúdia, l'empresa Refor, Protecció Civil, Policia Local de l'Alcúdia i els clubs ciclistes locals.
Ajuntament de l'Alcúdia