| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 29/01/2015

POBLACIONS » L'Alcúdia » Política

L’Alcúdia aprova per a 2015 uns pressupostos de 8.810.750 €

La consolidació i augment dels serveis socials bàsics i de suport a les famílies és la proposta més important d’aquestos pressupostos




La consolidació i augment dels serveis socials bàsics i de suport a les famílies és la proposta més important dels pressupostos de 2015, que van ser aprovats ahir amb els vots a favor del PSPV i Compromís i amb els vots en contra del PP.
Per a l’exercici 2015 s’han elaborat uns pressupostos que compten amb  8.810.750€ eminentment socials i que tenen un principi inspirador: priorització estratègica de recursos i finances equilibrades i sostenibles. Representen una continuïtat respecte dels de 2014 i es mantenen les tres línies bàsiques ja iniciades en anteriors pressupostos: la cohesió social, la reactivació econòmica i el manteniment de l’espai públic com a eix vertebrador de la cohesió i de la  convivència.
A l’Alcúdia una de les principals prioritats és la consolidació i augment dels serveis socials bàsics i de suport a les famílies. L’Ajuntament realitza un important esforç amb els seus recursos per a garantir les polítiques socials municipals assignant 140.000€ a ajudes socials, import que s’ha incrementat respecte a les previsions inicials de 2011, 2012 i 2013, passant dels 72.000€ de 2011 als 140.000€ de 2014 i 2015. A més, es destinaran 200.000€ a ajudes diverses d’educació, com ara llibres, transport d’estudiants o beques, entre altres. D’altra banda, l’Ajuntament de l’Alcúdia, igual que l’any passat, continuarà proporcionant gratuïtament els llibres de text a més d’un miler d’alumnes de Primària. No obstant, l’aposta ferma de l’Alcúdia per l’educació ha fet que per al curs 2015/16 els estudiants d’ESO també compten amb la gratuïtat dels llibres de les assignatures troncals.
En el capítol d’inversions, s’han previst diverses obres entre les quals es troba un crèdit destinat al foment de l’ocupació per part de l’Ajuntament per import de 50.000 € i el condicionament del espai destinat a la Biblioteca Municipal. També s’ha previst el crèdit destinat a l’obra de remodelació del pont sobre el riu Magre, el qual es finançarà amb la col·laboració de la Diputació de València dins del Programes Provincials d’Obres i Serveis i amb un conveni de col·laboració.
I ja per últim, la tercera prioritat de l’Ajuntament de l’Alcúdia dins dels pressupostos aprovats per a l’exercici de 2015 ha sigut la d’apostar per un pressupost auster (absència de despeses innecessàries), un pressupost responsable i realista destinat principalment a assegurar els programes de protecció social.
Durant els darrers exercicis, el pressupost de l’Ajuntament de l’Alcúdia ha produït una capacitat de finançament important, el que ha permès que l’Estalvi Net haja passat de ser negatiu a assolir ràtios per sobre el 10 %, i que el deute pendent, el qual s’havia previst rebaixar-lo en 886.712€ en 2014, finalment s’haja reduït en 1.711.585 €.
Ajuntament de l’Alcúdia
 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.