L’Alcúdia dona suport al tractat per a la prohibició de les armes nuclears

Domingo, 29 de noviembre de 2020 | e6d.es
• Demana que l’Estat Espanyol signe i ratifique aquest tractat de les Nacions Unides

._000740
L’Ajuntament de l’Alcúdia va aprovar per unanimitat una moció de Compromís per l’Alcúdia en la que se sumava a molts pobles i ciutats de tot el món que estan demanant a les nacions que firmen el Tractat per a la prohibició de les armes nuclears que l’ONU ha posat en marxa. Aqust tractat entrarà en vigor el pròxim mes de gener de 2020 a l’haver aconseguit el número mínim de països que l’han firmat. Espanya, encara no l’ha firmat.
Vero Roig, portaveu de Compromís per l’Alcúdia explicà que, amb motiu del recent 75è aniversari de les explosions d'Hiroshima i Nagasaki, s’han multiplicat les iniciatives impulsades per la Campanya Internacional per Abolir les Armes Nuclears (ICAN), guardonada amb el Premi Nobel de la Pau, a la que s’han sumat nombroses ciutats d’arreu del món.
La regidora va expressar que la humanitat encara té en el record el llançament de les bombes atòmiques sobre Hiroshima i Nagasaki ara fa 75 anys. “Malgrat la fi de la Guerra Freda i els acords de desarmament nuclear aconseguits, hui el món continua disposant de 13.400 armes nuclears, la majoria d'elles amb una capacitat destructiva molt superior a les bombes de 1945.”
La moció diu que després de molts anys de demandes per part de la societat civil, diferents ONG i campanyes, s'ha aconseguit un primer pas essencial: l'adopció del Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears, el 7 de juliol de 2017, en les Nacions Unides, que entrarà en vigor el pròxim mes de gener de 2020 a l’haver aconseguit el número mínim de països que l’han firmat.
Malauradament, malgrat el sentiment pacifista del nostre poble, posat de manifest en nombroses mobilitzacions contra la guerra, el nostre país encara no ha subscrit aquest importantíssim tractat.
Creiem fermament, continua la moció, que els nostres veïns i veïnes tenen dret a viure en un món lliure d'aquesta amenaça. Qualsevol ús d'armes nuclears, ja siga deliberat o accidental, tindria conseqüències catastròfiques, de llarg abast i duradores per a les persones i el medi ambient. Per tant, acollim amb beneplàcit l'adopció del Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears per part de les Nacions Unides i fem una crida al Govern que el signe i ratifique com més prompte millor.
La moció aprovada expressa la seua solidaritat amb totes les persones i comunitats afectades per l'impacte de les bombes atòmiques i els assajos amb armes nuclears, al mateix temps que reclama als estats del món que es comprometen d'una manera clara i precisa amb el desarmament nuclear i que prenguen mesures concretes per al seu assoliment.
A més, fa seua la Crida a les Ciutats, que diferents ciutats del món estan signant, perquè els pobles i ciutats, com el nostre, estan profundament preocupats per la greu amenaça que representen les armes nuclears per a les comunitats de tot el món.
Finalment insta al Govern de l'Estat espanyol a signar i ratificar el Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears aprovat per les Nacions Unides.
Compromís per l’Alcúdia
 

._000729

._000782