L'alcalde de Sueca cobrarÓ menys que la seua predecessora en el cÓrrec

MiÚrcoles, 10 de julio de 2019 | e6d.es
• El nou equip de govern rebaixa la despesa en regidors alliberats i elimina la supern˛mina de 34.500 euros

._000604
._000620 
El nou Govern de Sueca ha reduït en un 5% les retribucions que percebran l'alcalde i els regidors alliberats. Encara així, seran onze els qui puguen percebre salari municipal amb major o menor dedicació, enfront dels nou que feien el propi durant la majoria de la legislatura passada. Els 236.861,66 euros que anualment es destinava a aquests menesters es veuran rebaixats fins als 225.260.
L'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, percebrà en concepte de salari 40.040 euros bruts anuals, 560 euros menys que Raquel Tamarit, la seua predecessora en el càrrec. Vázquez, professor d'institut de Formació Professional, té una nòmina en l'actualitat de 240 euros mensuals bruts més que la seua assignació com primer edil. La primera autoritat local ha renunciat al salari municipal dels primers dos mesos i mig de legislatura pel que rebrà la seua primera nòmina el pròxim *més de setembre.
En la legislatura que ara comença desapareix l'alta prestació 34.561,66 que cobrava el regidor d'Agricultura. Al costat de Vázquez, altres cinc edils tindran dedicació exclusiva a raó de 27.440 euros anuals. Altres dos edils percebran 12.460 euros com a mitja jornada; dos mes, tindran 8.400 per un terç de jornada; i un altre cobrarà 6.300 euros bruts anuals per un quart de jornada.
La Junta de Govern Local (JGL), presidida pel propi alcalde, estarà integrada pels també socialistes del PSPV-PSOE, Manoli Egea, Joan-Carles Vázquez, Carmen Pérez Gaspar i José-Miguel Giménez Vendrell; i per Celia Beltrán Albi i Carlos Ramírez, per Ciutadans. La intenció de l'equip de govern és PP i GISPM, que també han assumit responsabilitats executives, participen en les JGL per a donar compte de la seua gestió.
Les principals àrees de gestió estaran dirigides per Egea (Acció social, Turisme, Indústria, Comerç i concurs internacional de paella) Beltrán (Esports, Protocol, Serveis econòmics i Patrimoni); Joan-Carles Vázquez (Cultura, Serveis interns, ADL i Noves tecnologies); Carmen Pérez (Hisenda, DIAC, Medi ambient, Règim interior, Contractacions i Contenciosos); Giménez Vendrell (Transparència, Participació Ciutadana, Recursos humans, Sanitat i Majors-CEAM); Ramírez (Seguretat ciutadana i Protecció Civil); i Gema Navarro (Promoció econòmica, Igualtat, Joventut, Festes, Urbanisme i Activitats).
José-Luis Ribera (PP) i Julián Sáez (GISPM), edils no integrats en la JGL, gestionaran Agricultura i Consell Agrari, i Comunicació, respectivament. Compromís va rebutjar la possibilitat de dirigir l'àrea de Promoció Lingüística. Aquest organigrama inicial de competències municipals pot ser flexible i, amb el temps, anar polint-se «perquè el conjunt de persones amb responsabilitats puga donar el millor rendiment possible del nostre ajuntament i en benefici de la ciutadania», va assegurar el primer edil, Dimas Vázquez.
Ajuntament de Sueca

 

._000300

._000351