L'Ajuntament de Sueca reconeix el mèrit acadèmic del jove Antonio Lucía García

Domingo, 3 de noviembre de 2019 | e6d.es
• Que ha sigut guardonat amb un dels Premis Extraordinaris al Rendiment Acadèmic d'Educació Secundària Obligatòria

._000648
La Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Sueca ha volgut reconéixer públicament els mèrits acadèmics del jove suecà Antonio Lucía García, ex alumne de les Escoles Jardí de l'Ateneu, que ha sigut guardonat amb un dels Premis Extraordinaris al Rendiment Acadèmic d'Educació Secundària Obligatòria, corresponent al curs 2018/19, atorgat per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport. A més, Antonio ha aconseguit ser un dels 600 beneficiaris en tota Espanya d'una de les beques que cada any convoca la Fundación Amancio Ortega, dirigides a estudiants de 4t d'ESO de centres educatius espanyols per a estudiar Primer de Batxillerat al Canadà o els Estats Units. “Volem felicitar públicament i mostrar el nostre reconeixement a este jove de Sueca que ha aconseguit destacar i beneficiar-se d'una important beca gràcies als seus mèrits acadèmics. Desitgem que l'experiència siga molt beneficiosa per a ell, tant a nivell de formació com personal”, ha afirmat el regidor d'Educació, Joan Carles Vázquez.
Este programa de beques té per objecte facilitar a joves d'instituts i col·legis espanyols un procés d'immersió en una cultura estrangera, alhora que perfeccionen l'aprenentatge de l'anglés, durant un any acadèmic. Els estudiants seleccionats, entre ells el jove suecà, es troben ja convivint amb famílies del país d'acolliment i cursant el Grau 11 (equivalent a Primer de Batxillerat).
Segons ens comenta el mateix Antonio, es va presentar a este programa de beques pel seu compte, després de conéixer la seua existència a través d'una companya que s'havia presentat uns anys abans. Quan es va obrir el termini d'inscripció, va sol·licitar els certificats escolars i el propi centre el va ajudar a obtindre'ls fàcilment perquè poguera presentar-se. El procés de selecció va comptar amb tres fases: la primera, consistia a enviar els certificats de notes de tota l'Educació Secundària, per a comprovar que es complien els requisits mínims, i altres formularis; la segona, consistia en una prova escrita de nivell d'anglés. Dels 10.000 alumnes presentats, tan sols van passar a la tercera fase 1.800, que va consistir en una entrevista mitjançant Skype que incloïa una exposició d'un tema de lliure elecció. Finalment, dels 1.800 van seleccionar a 600 (100 gallecs i la resta de tota Espanya) per a estudiar al Canadà o els EUA. Després d'un sorteig per a determinar la destinació, ha sigut Canadà el país al qual ha viatjat Antonio Lucía.
En les seues pròpies paraules, “l'experiència està sent una gran oportunitat per a viure en una cultura i un país totalment diferent al nostre. Està sent una oportunitat per a millorar l'idioma d'una manera increïble i, a més, aprendre a resoldre els problemes per mi mateix. També està sent una gran oportunitat per a conéixer a gent nova i aprendre de la cultura dels canadencs”.
Ajuntament de Sueca


._000620 

._000644