L’Ajuntament de l’Alcúdia aposta per l’energia verda i l’estalvi energènic

Domingo, 14 de febrero de 2016 | e6d.es
• L’Oficina Verda, destinarà 5 hores setmanals d’atenció directa als veïns i veïnes de l’Alcúdia, i altres 7 hores a l’assessorament a l’Ajuntament

L’Ajuntament de l’Alcúdia ha ampliat el conveni amb l’Agència Energètica de la Ribera (AER) que desenvolupa el servei d’assistència tècnica de gestió de l’energia municipal. D’aquesta manera es duplicaran els dies de dedicació a l’Alcúdia, un dels quals serà íntegrament d’atenció a veïns, veïnes, comerços i xicotetes empreses a través de l’Oficina Verda.
Segons el regidor de Medi Ambient l'objectiu final del servei d’assistència tècnica és impulsar al poble iniciatives d’estalvi d’energia i energies renovables de forma que contribuïm al desenvolupament sostenible de la societat, utilitzant adequadament els recursos existents i afavorint una economia baixa en carboni, sostenible i competitiva. Fent del poble de l’Alcúdia un referent per al nostre país pel que fa al respecte al medi ambient i desenvolupament socioeconòmic.
L’Oficina Verda de l’Alcúdia, per una part és un servei d'assessoria tècnica per a informar i assistir a la ciutadania en temes d'energia. L'objectiu general de reduir la factura i disminuir l'impacte ambiental del consum d'energia. Atendrà al públic tots els dimarts, de 9 a 14 hores, a la segona planta de l'edifici de l'Ajuntament.
Ofereix als ciutadans, comerços i xicotetes empreses informar sobre com estalviar energia i com millorar l'eficiència de la casa o local comercial, assessorament per a la instal·lació d'energies renovables o resolució de problemes i dubtes relacionats amb el subministrament d'electricitat, gas natural, etc.
Per altra part, per a l’Ajuntament de l'Alcúdia, l’Oficina Verda s’encarregarà d’optimitzar els subministraments d'energia elèctrica i gas natural dels edificis i instal·lacions municipals, mitjançant la gestió dels contractes i el control dels consums. Realitzarà una anàlisi de les instal·lacions municipals existents amb l'objectiu de reduir la despesa energètica. A més gestionarà i desenvoluparà el Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES), per tal d'aconseguir la reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle per al 2020
 
Per a l’any 2016 les prioritats d’actuació d’aquest servei a l’Alcúdia són:
1. Continuar amb les funcions d’Oficina Verda d’assessorament al ciutadà
2. Optimització del consum d’energia del camp de futbol, principalment, de l’enllumenat
3. Servei d’enginyeria lligat a les infraestructures elèctriques i d’energia municipals
4. Rehabilitació energètica d’edificis públics
Ajuntament de l’Alcúdia