L’Ajuntament de Carcaixent informarŕ sobre prevenció d’incendis forestals i mosquit tigre

Miércoles, 26 de julio de 2017 | e6d.es
• Les xarrades tindran lloc al llarg de la propera setmana

._000495
La propera setmana Carcaixent acollirà dos xarrades informatives sobre prevenció d’incendis forestals i mosquit tigre, dos dels potencials problemes amb els que els veïns i veïnes poden trobar-se amb l’augment de les temperatures.
El 31 de juliol a les 19:00 hores tindrà lloc a l’Auditori de les Dominiques una xarrada sobre incendis forestals dins de la campanya de prevenció posada en marxa des de la Conselleria de Medi Ambient. Amb el lema 'Stop al Foc, La teua actitud pot marcar la diferència", la campanya de prevenció d'incendis de 2017 vol conscienciar als ciutadans de la importància de tenir actituds cíviques i mostrar de forma clara que els incendis forestals tenen conseqüències directes sobre les persones, béns i entorn natural.
Des de l’Ajuntament de Carcaixent s’ha traslladat als veïns i veïnes de les urbanitzacions del terme la importància d’acudir el proper dilluns a la reunió informativa, ja que en ella s’abordaran qüestions d’interès particular per a ells com mesures de prevenció i autoprotecció que s'han d'aplicar, així com dels protocols d'actuació en cas d'emergència que han d'adoptar en les diferents situacions de perill relacionades amb el foc.
Per al dijous 3 d’agost, a les 19:30 en el Centre d’Empreses, està prevista la xarrada informativa sobre el mosquit tigre impartida per «Lokímica», l’empresa encarregada d’aplicar els tractaments contra este insecte dins de la campanya de vectors de la Mancomunitat de la Ribera i de la qual forma part Carcaixent des de juny de 2016. A banda d’explicar en que consisteixen els tractaments, es donaran una sèrie de pautes per evitar l’aparició del mosquit tigre en els domicilis particulars o com actuar en cas de picades.
Paula Lozano, regidora de Medi Ambient, ha explicat que «tant els incendis forestals com el mosquit tigre són dos dels principals problemes amb els que es podem trobar durant els mesos de més calor, és per això que considerem molt important oferir estes xarrades no solament per donar unes nocions bàsiques a la ciutadania en quant a prevenció, sinó també per a que puguen interactuar amb experts amb el tema i plantejar-los dubtes i preguntes».
Ajuntament de Carcaixent