| Edición diaria núm: | Año: 10 | Noticias: | Fotografías: | Comentarios de usuarios:

Viernes, 29 de septiembre de 2017

POBLACIONES » Carcaixent » L’Ajuntament de Carcaixent consolida els bons resultats econòmics
» Economía » Política

L’Ajuntament de Carcaixent consolida els bons resultats econòmics

El compte general de 2016 confirma la bona gestió del govern actual en matèria financera


El compte general de l’exercici 2016 mostra una millora, en termes generals, de la situació financera de l’Ajuntament de Carcaixent en aconseguir un superàvit de 2.875.275 euros A més, segons es desprèn de l’informe de la Intervenció municipal, l’Ajuntament de Carcaixent compleix amb el principi d’estabilitat pressupostària, la sostenibilitat financera, la regla de gasto, el període mitjà de pagament i la morositat. Les dades de la liquidació anual reforcen la bona gestió financera de l’actual Equip de Govern al llarg d’estos dos últims anys. Cosa que possibilitat, no sols anar, l’eixida de la delicada situació econòmica de l’etapa anterior, sinó també, afrontar la devolució del deute sense deixar de prestar els serveis municipals bàsics.

Prop de 3 milions de superàvit
Tal com es desprèn de la liquidació del pressupost, l’any de 2016 es va tancar l’exercici amb un resultat net positiu de 2.875.275 euros, així com d’un augment del romanent de tresoreria per a gastos generals, que passa de 5.882.173 euros en el 2015 a 8.434.291 euros en el 2016, respectivament, tot això malgrat haver d’augmentat la provisió per insolvències fins els 3.558.217 euros.
El resultat positiu aconseguit es destinarà majoritàriament (2.008.000 euros) a l’amortització de deute, heretat de la gestió dels governs anteriors. Este deute quedarà en 9,3 milions d’euros. Així mateix, es destinaran 250.000 euros a pagar obligacions amb particulars, per sentències urbanístiques fermes.

Consolidació dels bons resultats econòmics
Altre dels aspectes a destacar és la millora de la situació de la tresoreria municipal. Així, l’increment d’efectiu va ser en 2016 de 2.846.613,35 euros, un 17,54% més que en 2015. Tot açò demostra que l’Ajuntament de Carcaixent compta amb capacitat per a generar fluxos d’efectiu de tresoreria nets.
Pel que fa a l’anàlisi patrimonial, el resultat del fons de maniobra de l’Ajuntament de Carcaixent de l’any 2016 és de 8.418.063,40 euros. Este indicador millora respecte al del 2015. Amb una variació en dos anys del 39,08%, xifres que indiquen l’equilibri patrimonial de l’entitat i la capacitat de finançar les obligacions corrents amb els ingressos corrents. La resta de ràtios patrimonials mostren igualment la consolidació de la situació financera respecte del 2015.

Reducció termini pagament proveïdors
La disminució del període mitjà de pagament ha sigut considerable, en passar dels 50,41 dies a 31 de desembre de 2015 als 10,50 dies de final de 2016. A més, disminueix el deute amb tercers ja que les obligacions pendents de pagament a 31 de desembre passen dels 1.904.109 als 1.566.062 euros. Progressivament, els proveïdors van alliberant-se de la càrrega que els ha suposat ser el puntal municipal en matèria de tresoreria, en augmentar la capacitat pròpia de l’Ajuntament de generar fons líquids i complir amb els compromisos derivats de la compra de béns i serveis.
Segons s’assegura des de l’Àrea d’Hisenda, el deute viu s’ha reduït, tot i haver-se formalitzat un préstec amb l’Institut de Crèdit Oficial l’any 2015, per import 1.248.978 per fer front a sentències judicials fermes derivades de la gestió urbanística del Partit Popular en anteriors legislatures. A data 31 de desembre de 2016 se situa en els 11.840.953,10 euros.
I el punt més significatiu és la reducció del que s’ha pagat per interessos financers, en passar de 385.977 euros en 2015, als 292.527 euros en 2016 (disminució del 24%).
Un altre capítol que millora substancialment és el de les inversions. L’increment en este sentit és del 46% en 2016. Sens dubte, este augment, junt a la capacitat de finançament, que se situa per a 2016, en 3.652.054 euros, ha generat beneficis per a l’activitat econòmica general de Carcaixent.
Totes estes dades positives consoliden els fonaments d’una nova forma de gestió en l’Ajuntament de Carcaixent, introduïda per l’actual Equip de Govern. No obstant això, tal com han remarcat des de l’Àrea Econòmica, encara queda molt de camí per fer, sobretot per poder cancel•lar el pla d’ajust actualment en vigor. I també pel que fa a l’àmbit del control intern i d’organització, així com en matèria de transparència, planificació pressupostària i d’inventari de béns i drets. 
Ajuntament de Carcaixent
 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
  • 0Comentario
    Imprimir Enviar a un amigo
  • Compartir

Noticias similares

AÑADIR UN COMENTARIO

* Escribe en cifra el resultado de la suma en el campo.

* Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

* La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

* El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador. * Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto,    ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de    apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos. * EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario, ni se hace responsable de las opiniones    vertidas. * Se recomienda no abusar de las mayúsculas ni de abreviaturas. * Los comentarios tienen que guardar relación con el tema del que trata la noticia. * No se admiten comentarios de carácter publicitario.