L'Ajuntament d'Almussafes ja és centre emissor autoritzat del carnet jove

Martes, 31 de marzo de 2015 | e6d.es
• “Hem assumit la possibilitat d'expedir el carnet jove des del propi ajuntament, ja que esta iniciativa redundarà en benefici del col•lectiu juvenil"

._000329
Els jóvens d'Almussafes, entre 14 i 30 anys, podran disposar del carnet jove de manera immediata i sense eixir del municipi, gràcies al conveni de col•laboració, firmat este mateix matí, entre el director de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Marcos Sanchis, i l'alcalde, Albert Girona. Des de l'any 2010, el consistori d'Almussafes aplica descomptes del 10% als titulars del carnet jove, en totes les activitats i programes que s'impulsen des de l'Àrea Municipal de Joventut i Esports. El 5 de novembre del 2010, l'Ajuntament d'Almussafes va formalitzar un primer conveni amb l'IVAJ per a incloure en els preus públics del programa municipal d'activitats impulsat des de la Regidoria de Joventut i Esports, un descompte del 10% a tots aquells jóvens amb carnet jove emés.
Tan sols un any després, el consistori municipal va arribar a un acord amb la delegació del centre IVAJ a Alzira per a actuar com a entitat local mediadora en l'obtenció del carnet jove per part del col•lectiu de jóvens d'Almussafes. De fet, durant els cinc últims anys, s'han registrat un total de 62 tramitacions per a l'obtenció del carnet jove en el Centre d'Informació Juvenil. No obstant això, els citats jóvens han hagut d'esperar entre una setmana i un mes des de la petició del carnet fins a la recepció del mateix en el propi edifici de l'Arrosera.
Després de la firma del conveni de col•laboració, realitzada este matí en la sala de plens de la Casa Consistorial entre, Marcos Sanchis, director de l'IVAJ.GVA JOVE, i el president de la corporació, Albert Girona, el col•lectiu de jóvens de la localitat podrà disposar del carnet en unes poques hores. De fet, els interessats tan sols ompliran la petició i abonaren la taxa pública vigent de 8,40 euros en el compte bancari designada per l'organisme competent, o un import menor en cas de patir una discapacitat o ser membre de família nombrosa, i de manera immediata des del Centre d'Informació Juvenil se'ls entregarà l'esmentat document.
El canet jove té com a objectiu facilitar als jóvens la seua mobilitat i intercomunicació, a més de possibilitar-los l'accés a determinats avantatges en béns i servicis de caràcter social, cultural, econòmic i educatiu.  “Hem assumit la possibilitat d'expedir el carnet jove des del propi ajuntament, ja que esta iniciativa redundarà en benefici del col•lectiu juvenil, a més de contribuir a facilitar-li una àmplia oferta de servicis cultures i d'oci responsable”, destaca el regidor de Joventut i Esports, Carles Grancha.
La vigència del carnet serà de dos anys des de la data de la seua expedició i, en tot cas, al mes en què el jove titular del mateix complisca 31 anys. Per la seua banda, la vigència del conveni formalitzat hui dilluns dia 30 s'ha establit en dos anys, encara que podrà renovar-se automàticament per períodes biennals.
Ajuntament d'Almussafes