L'aigua tornarà a brollar de la font del carrer més fotografiat de Cullera

Miércoles, 6 de junio de 2018 | e6d.es
• L'Ajuntament i Aigües de Cullera rehabiliten esta infraestructura, que es trobava en estat d'abandó
 ._000546

._000553
L'aigua tornarà a brollar per l'emblemàtica font del carrer de l'Aigua de Cullera. Es tracta del carreró més fotografiat d'este municipi turístic i un dels espais més pintorescs de la ciutat, emplaçat als voltants de la concorreguda plaça d'Andrés Piles. Per açò, l'ajuntament, en col•laboració amb l'empresa mixta Aigües de Cullera, ha iniciat els treballs de recuperació d'una infraestructura que en els últims anys es trobava en estat d'abandó i havia sigut objecte de diversos actes vandàlics.
«No es podia consentir que una icona del municipi seguira en eixe estat», ha explicat l'alcalde de Cullera, Jordi Mayor, «per la qual cosa hem fet les gestions necessàries per tal que, de la mà d'Aigües de Cullera i la seu gerent Laura Gascón, tornem a posar en valor este espai».

Reparacions
La intervenció suposa, entre altres accions, la reparació de les esquerdes detectades en la zona del trencadís per a aconseguir la impermeabilització. No en va, les filtracions d'aigua foren la principal causa que paralització del funcionament d'esta font que té forma d'escala-cascada. A més, s'aplicaran tractaments per al manteniment de les armadures i evitar la disgregació del formigó, ha detallat el regidor del Cicle Integral de l'Aigua, Juan Vicente Armengot. D'altra banda, la fontana havia patit pintades amb les quals s'havia danyat part del mosaic, problema que ara s'esmenarà.
La intervenció coincidix amb el 25 aniversari d'Aigües de Cullera i té un cost de 26.000 euros, finançats per l'empresa mixta de la qual el consistori és l'accionista majoritari. També col•laboren en els treballs els empleats de l'àrea de Serveis Exteriors, gestionada per Salva Tortajada.
Després de la finalització de la rehabilitació la font de trencadís tornarà a lluir amb tota la seua esplendor i convertirà este enclavament, emplaçat en el nexe d'unió de la Vila i el barri de Sant Antoni, en un nou punt de peregrinació turística per a fotografiar-se, ara sí, amb la font en condicions.
Ajuntament de Cullera

 

._000500VD