L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) reactiva de nou l'alerta roja a les comarques de la Ribera

Viernes, 13 de septiembre de 2019 | e6d.es
• La major part de les localitats de la comarca han suspés les classes i han anul·lat els actes esportius en exteriors
._000603
.
._000049
L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) reactiva de nou un avís de riscos meteorològics pel qual s'estableix preemergència nivell màxim (roig) per pluges per a a la jornada de hui divendres al litoral sud de València i a tota la província d'Alacant, per acumulats de 90mm en 1 hora i de 180mm en 12 hores. Aquest episodi de pluges fortes, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), vindrà acompanyat de tempestes, vent a tot el litoral i fenòmens costaners nivell groc també al litoral de València i Alacant. La major par de les localitats de la comarca de la Ribera han suspés les classes i han anul.lat els actes esportius en exteriors.
Aquest avís s'ha difós a municipis i organismes amb competències en la gestió d'Emergències i recorda que hauran d'activar els protocols interns i plans municipals corresponents, mitjançant els òrgans de coordinació previstos com el Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL) des del qual es dirigeix el Pla Territorial d'àmbit local coordinant l'actuació dels recursos municipals.
És important que els organismes i municipis mantinguen la necessària atenció i seguiment de tots els avisos que emeta durant aquests dies el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat amb la finalitat d'activar amb antelació els seus protocols d'actuació i establir les pertinents mesures preventives en els seus respectius àmbits. S'aconsella extremar la precaució en aquells municipis amb risc alt o mitjà d'inundacions, especialment en les proximitats de rius i barrancs.
El Centre de Coordinació d'Emergències vol traslladar a la població que aquest episodi es caracteritzarà per la persistència i extensió de les precipitacions arribant en alguns casos a quantitats acumulades importants.

Reforç de la sala d'atenció de cridades al 112
Des que comencen els primers avisos per part de l'Agència Estatal de Meteorologia i, seguint sempre el que marquen els tècnics, es realitza un seguiment de l'evolució de l'episodi per ajustar els mitjans que hagen d'intervenir i atendre la població.

Consells a la població
-Quan es notifique una preemergència, procura estar informat de l'evolució de la situació a través dels mitjans de comunicació, segueix fonts oficials i no difondre rumors que incrementen l'alarma
-Allunyat de les riberes dels rius i barrancs. No t'atures ni creues els ponts.
-Informat de la situació abans d'iniciar un viatge. Circula preferentment per carreteres principals i autopistes. Utilitza el vehicle només si és imprescindible.
-No intentes mai creuar un gual o un lloc inundat.
-Retira els vehicles de les zones que puguen inundar-se.
En cas de produir incidències importants en qualsevol municipi, es recorda als responsables municipals que han d'informar el Centre de Coordinació d'Emergències pels canals habituals o mitjançant el telèfon d'emergències 112 Comunitat Valenciana.
G.V.

 

._000660

._000681

,_000698