L’AC Falla El Canet de Cullera, nominada al premi mocador al millor assaig de falles i cultura popular

Jueves, 23 de febrero de 2017 | e6d.es
• Una xicoteta delegació de la comissió, encapçalada per la Fallera Major, Virginia Beneite, es va desplaçar el passat dimecres 22 de febrer a Sagunt per tal de recollir aquestes nominacions

._000438
Dos assajos del nostre llibret 2017 han sigut nominats a Millor Assaig de Falles i Cultura Popular publicat en un llibret de Falla. Contretament, Estètica, temàtica i crítica als cadafals fallers de Xàtiva i Temàtiques de la crítica fallera des del segle XIX fins a l’actualitat. De la crua corrosió al dolç embafament, de Rafa Tortosa García i Juanjo Medina Bonilla respectivament. Una xicoteta delegació de la comissió, encapçalada per la Fallera Major, Virginia Beneite, es va desplaçar el passat dimecres 22 de febrer a Sagunt per tal de recollir aquestes nominacions, en un acte on estava present Xavier Rius, Diputat Provincial de Cultura; i Ruben Trenzano Director General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme. Com a dada anecdòtica, és la primera vegada que una comissió aconsegueix dues nominacions al Premi Mocador, per tant, hem tornat a fer història amb el nostre llibret.
Trajectòria del nostre llibret
Fa nou anys va començar la nostra aposta pel llibret de la mà de Juan Gabriel Figueres. A poc a poc hem anat augmentat la capacitat i la qualitat del nostre llibret amb nombroses col•laboracions literàries amb una maquetació cada vegada més neta, consolidada, amb una personalitat pròpia, i amb un contingut 100% faller.
El nostre llibret ha estat guardonat, a escala autonòmica, amb un tercer (2014), un quart (2015), un seté (2016), i dos vuitens (2012 i 2013) premis per a la Promoció i Ús del Valencià en la Generalitat Valenciana, dos nominacions al Premi Mestre Ortifus a la Millor Coherència Temàtica en un llibret de falla (2014 i 2015) i aquestes dues nominacions del Premi Mocador (2017).
A escala local, el nostre llibret ha estat premiat amb un primer premi (2013), cinc segons premis (2010, 2011, 2012, 2014 i 2015), un Premi al Millor Article (2015) i dos premis a la Millor Portada (2013 i 2014) en els premis que atorga la Junta Local Fallera de Cullera.
Podeu consultar els nostres treballs en la següent web
http://www.fallaelcanetac.com/llibrets
AC Falla El Canet de Cullera